opinie

Hoe groen is uw wagenpark?

Wagenparken van bedrijven worden alsmaar groener. Dat is het gevolg van een groeiende aandacht voor duurzame mobiliteit, een verbeterd aanbod van de autoconstructeurs en financiële stimuli van de overheid.

De systematische gelijkschakeling van accijnzen op diesel en benzine en de belasting in functie van de CO2-uitstoot zullen de vraag naar groene oplossingen nog doen toenemen. Fleetmanagers gaan steeds meer op zoek naar de ideale balans tussen duurzaamheid en kostenbeheersing. Als leverancier voor business mobility analyseert Alphabet permanent de gebruikskosten van alle wagens op de markt. Per segment wordt hun total cost of ownership (TCO) vergeleken op basis van de catalogusprijs, de kosten voor onderhoud en herstelling, de CO2-uitstoot en de geschatte restwaarde. Zo komt u meer te weten over het omslagpunt tussen rijden op benzine, diesel of elektriciteit. De resultaten worden ook in een courantheidsklassentabel gegoten.

 Die helpt u makkelijker bedrijfseconomisch verantwoorde keuzes te maken. Ook de Optimal Car Policy, een hulpmiddel voor de optimale samenstelling van het wagenpark, is gebaseerd op een continue analyse van de automarkt. Per segment geeft die een opsomming van de meest gunstige wagens op het vlak van brandstofverbruik, aftrekbaarheid, CO2-uitstoot, cataloguswaarde en voordeel van alle aard. Bovendien worden de meest gunstige elektrische en hybride alternatieven voorgesteld.

De Electrification Potential Analysis-service van Alphabet gaat zelfs na of er in uw wagenpark ruimte is voor elektrische voertuigen. Dat gebeurt via een screening van gpsdata. U ontvangt een gedetailleerd rapport, dat ook aandacht schenkt aan onder meer de laadinfrastructuur en laadkaarten. Daarnaast kunt u een beroep doen op AlphaElectric: een totaaloplossing die de integratie van elektrische wagens in uw vloot vereenvoudigt. Met die tools rijdt u zorgeloos en opgeladen de toekomst tegemoet.

Ann Massart,
Manager Marketing & Communication bij Alphabet

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud