Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Accord Group wint HR Excellence Award “Best Executive Search Firm”

Het toonaangevende leadership advisory bedrijf Accord Group, dochteronderneming van Valpeo, heeft de HR Excellence Award voor “Best Executive Search Firm” in de wacht gesleept. Het bedrijf wordt hiermee bekroond voor zijn revolutionaire aanpak om het vermogen van kandidaten en organisaties om te voldoen aan de steeds hogere eisen van aandeelhouders en belanghebbenden in deze snel evoluerende wereld te meten. “Het is een eer om deze award te mogen ontvangen en een bevestiging dat we met onze methodologie het juiste pad bewandelen”, zegt Fabiaan Van Vrekhem, Voorzitter bij Accord Group.

Accord Group, een toonaangevend leadership advisory bedrijf, heeft de HR Excellence Award voor “Best Executive Search Firm” in de wacht gesleept. De awarduitreiking vond gisteren plaats in het prestigieuze kader van het Château du Lac in Genval.

Bevestiging van juiste aanpak

Met de award voor “Best Executive Search Firm” wordt het consultancybedrijf bekroond voor de unieke manier waarop ze het vermogen van kandidaten en organisaties om te voldoen aan de steeds hogere eisen van aandeelhouders en belanghebbenden in deze snel evoluerende wereld in kaart brengen. Accord Group maakt hiervoor gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde methodologie.

“Valpeo Personal Dynamics is een op wetenschappelijk onderzoek gestoelde methode om iemands capaciteit en potentieel te meten om met steeds toenemende complexiteit om te gaan, en om inzicht te verwerven in het individuele waardensysteem en voorkeursgedrag. Inzicht in hoe managers denken, voelen en handelen, verzekert een betere afstemming met de context waarin zij hun volledige potentieel kunnen bereiken”, zegt Annemie Viaene, Managing partner van Accord Group.

Stefan Peetroons, Accord Group

“Ook bestuurders worden met steeds grotere uitdagingen en verantwoordelijkheid geconfronteerd”, zegt Stefan Peetroons, Partner bij Accord Group. “De toenemende verwachtingen op vlak van Net Zero, de ethische vraagstukken rond AI en de vereisten om bij te dragen aan een duurzame levensstijl, vereisen dat in de toekomst ook bij de selectie van bestuurders nieuwe normen worden gehanteerd.”

“We zijn enorm vereerd om deze award te mogen ontvangen. Het is een bevestiging dat we met onze methodologie het juiste pad bewandelen. De aanwerving van de juiste leiders is geen sinecure meer. Tijden veranderen snel en de impact op de manier waarop we mensen rekruteren is enorm. Context wordt steeds belangrijker om de juiste kandidaten te vinden. We hopen met deze methodologie anderen te inspireren”, zegt Fabiaan Van Vrekhem, Voorzitter van Accord Group.

Award voor en door de HR-community

Fabiaan Van Vrekhem, Accord Group

De HR Excellence Awards zetten sinds 2010 initiatieven en strategieën in de schijnwerpers die gericht zijn op mensen. 1.500 HR-professionals nomineren in elke awardcategorie maximaal drie organisaties, die zij als lichtend voorbeeld voor de sector beschouwen. Dat doen ze op basis van hun ervaring met de organisatie. Om de winnaars te bepalen heeft een jury van HCM-experts de ingediende dossiers onafhankelijk beoordeeld. Het oordeel van de jury telt voor 70% mee en wordt gewogen samen met de publieke stemmen van de HR-gemeenschap die voor 30% meetellen.

Over Accord Group

Accord Group is een toonaangevend leadership advisory bedrijf dat CEO’s en executive teams ondersteunt om veerkrachtige organisaties te vormen en dat leidinggevenden bijstaat om productiviteit te garanderen en strategie efficiënt om te zetten in tastbare output. Het bedrijf ondersteunt raden van bestuur, bedrijfsleiders en Human Resources teams om het succespercentage van werving, selectie en talentontwikkeling te verhogen.

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.