Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

'Belgische bedrijven zien interim-management meer en meer als logische stap binnen de bedrijfsvoering'

Stephanie Van Mossevelde, Evelien Raes en Stephanie De Bruecker van Bakker Interim Management

Steeds meer organisaties in ons land doen beroep op tijdelijke expertise op managementniveau. ‘Situationeel leiderschap is daarbij ook zeker een grote troef: interim-managers vergemakkelijken change vanuit hun objectieve blik’, getuigt Evelien Raes van Bakker Interim Management.

De omzet uit interim-management groeide in 2022 met ruim dertig procent in België, aldus cijfers van Federgon, de beroepsfederatie van hr-dienstverleners. De vraag is het grootst naar managementprofielen binnen finance, administratie & legal (58,8%), hr (16%) en logistiek en productie (7,8%). ‘De nood aan tijdelijke en zeer specifieke managementexpertise is opmerkelijk toegenomen na corona. Interim-management geraakt almaar sterker ingeburgerd’, merkt Evelien Raes, Managing Partner bij Bakker Interim Management.

Snel veranderende realiteit

Advertentie

‘Bedrijven worden sindsdien immers geconfronteerd met een snel veranderende realiteit, met sterk evoluerende macro-economische uitdagingen zoals logistieke bottlenecks, grondstofschaarste, de energiecrisis en de steeds strikter wordende regelgeving rond duurzaamheid.’ Almaar meer bedrijven hebben daardoor nood aan tijdelijk inzetbare gespecialiseerde managers om die nieuwe realiteit met bijbehorende complexiteit te counteren. Ze zoeken expertise binnen specifieke opdrachten rond onder meer energiemanagement, procurement (risico-analyses rond leverzekerheid van leveranciers), ESG (het resourcen van grondstoffen) en PMO (het leiden van cross-integratieprojecten).

‘Er spelen diverse factoren die de vraag naar interim-managers sterk doet stijgen’, verduidelijkt Stephanie De Bruecker, Senior Consultant bij Bakker Interim-management. ‘Veel bedrijven bevinden zich midden in een verandertraject, waarbij ze gespecialiseerde begeleiding of optimalisatie zoeken. Organisaties zijn ook volop aan het digitaliseren. Via externe specialisten kunnen ze dat traject doelgericht versnellen om de processen binnen hun interne organisatie te optimaliseren en hun klanten en leveranciers een betere service te bieden.’

‘De nood aan tijdelijke en zeer specifieke managementexpertise is opmerkelijk toegenomen’

Stephanie De Bruecker
Senior Consultant bij Bakker Interim-management

Anderzijds willen groeiende ondernemingen hun financiële, operationele en HR-rapportering naar hun investeerders toe professionaliseren. En uiteraard blijft er nog altijd de factor continuïteit: het aantal moeilijk in te vullen vacatures blijft heel hoog. ‘Interim-managers kunnen perfect openstaande expert level of leidinggevende functies tijdelijk invullen’, klinkt het.

Belangrijkste voordelen en trends

Evelien Raes, Managing Partner bij Bakker Interim Management.

Bedrijven putten tal van voordelen uit het inzetten van een interim-manager. Ze halen op korte termijn de juiste kennis en ervaring in huis. Dit laat hen toe om op een duurzame manier te kijken naar de lange termijn invulling. En zo wordt de druk op het team intussen geneutraliseerd. ‘Ook situationeel leiderschap is een grote troef’, benadrukt Evelien Raes.

Elk project en elke uitdaging waar een bedrijf voor staat vereist een bepaald type leiderschap, afhankelijk van de maturiteit van een team, de organisatie en de fase waarin een project zich bevindt. ‘Interim-managers hebben geen voorgeschiedenis in het bedrijf en ze hebben er ook geen specifieke lange termijn carrièreambities binnen de organisatie. Ze bekijken alles vanuit een neutrale, objectieve blik, waardoor change makkelijker kan plaatsvinden.’

'Interim-management geraakt almaar sterker ingeburgerd'

Evelien Raes
Managing Partner bij Bakker Interim Management.

Een externe expert kan dus veel vlotter en doelgerichter het juiste type leiderschap inzetten dan iemand die al veel langer in de organisatie werkt en wiens leiderschap bij iedereen reeds gekend is. Nog een opvallende trend: vroeger waren interim-managers steevast doorgewinterde directeurs met een lange staat van dienst. Dit blijft een sterk gewaardeerde populatie, daarnaast zien we ook een golf van diversiteit. Evelien Raes: ‘We zien ook jongere interim-managers met een specifieke opgebouwde kennis en expertise, alsook meer vrouwen. 'We hebben bijvoorbeeld een partnership met Financial Media die de community 'Women in Finance' opzetten, waarbij we vrouwelijke leiders binnen Finance samenbrengen om elkaar te inspireren.'

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.