Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Al 25 jaar stuurt het menselijk kapitaal onze bedrijfsgroei’

Liesbeth Debruyn, CEO en Eddy Lambaerts, oprichter en eigenaar van Elmos Group

IT-consultancyspecialist Elmos is de voorbije 25 jaar uitgegroeid van een gepassioneerde eenmanszaak tot een florerende bedrijvengroep. Oprichter Eddy Lambaerts en CEO Liesbeth Debruyn getuigen over het unieke groeiverhaal en de toekomstambities van hun onderneming. ‘We combineren de persoonlijkheid van een familiebedrijf met de slagkracht en doorgroeimogelijkheden van een grote organisatie.’

Als mainframe-expert werkte Eddy Lambaerts na zijn studies eerst voor een multinational in Nederland en daarna via twee bekende consultancybedrijven voor tal van grote klanten binnen diverse sectoren. Eén specifiek project bij een financiële instelling vereiste in 1997 extra mankracht waardoor hij als freelancer een eerste medewerker in dienst nam. ‘Dat werden er al snel vijf, en voor ik het wist, was ik een start-up’, vertelt de oprichter en eigenaar over het ontstaan van Elmos Group. 

De volgende vijf jaar gaven een aantal opportuniteiten zoals extra IT-werk voor de invoering van de Euro en het jaar 2.000 Elmos een ware groeispurt. ‘Geen vanzelfsprekendheid gezien toentertijd de internetzeepbel uiteenspatte en de bankencrisis enkele jaren later op de loer lag’, blikt Eddy Lambaerts terug op die periode. ‘Daarna ging ik door een moeilijke privéperiode: ik verloor heel onverwacht mijn vrouw die mij al die jaren gesteund had en de kans had gegeven om mijn eigen bedrijf uit te bouwen.’ 

Advertentie

Om onze onafhankelijkheid te bewaren zijn we bewust blijven groeien met eigen kapitaal.

Liesbeth Debruyn
CEO bij Elmos Group

Nieuwe CEO voor extra professionalisme 

Door deze ingrijpende gebeurtenis en het feit dat Elmos na een aantal kleine maar heel gerichte overnames (waaronder DMV en Bits; nvdr) waanzinnig hard groeide en klaar was voor een nog hoger professionalisme, droeg de oprichter eind 2010 zijn rol als bedrijfsleider over aan Liesbeth Debruyn, die al heel wat ervaring had met het runnen van een grote onderneming. ‘Om onze onafhankelijkheid te bewaren zijn we bewust blijven groeien met eigen kapitaal, ook al boden zich reeds verschillende overnemers en externe investeerders aan’, vertelt de CEO.  

De organisatie is er bovendien in geslaagd om zijn persoonlijke familiale karakter te behouden binnen dat groeiproces. Het opdelen van Elmos in drie units – Analyse, Development en Data – elk met hun eigen Competence manager, sluit aan bij die filosofie. ‘Daarmee bieden we onze medewerkers ook een optimale talentontwikkeling’, zegt Liesbeth Debruyn. ‘De drie managers begeleiden de talenten binnen hun specialisaties: vanaf de aanwerving, naar de eerste klantenopdracht tot en met hun latere carrière. Ze tekenen ook een loopbaantraject op maat uit.’ 

Immense groei met de focus op talentontwikkeling 

Vandaag bestaat Elmos Group uit verschillende bedrijven waarvan Elmos ICT Professionals het grootste is met in totaal meer dan 285 medewerkers. De Elmos Group heeft een jaaromzet van zestig miljoen euro en meer dan 500 medewerkers. Klanten op zoek naar het tijdelijk inhuren van IT-specialisten zijn bij Elmos aan het juiste adres. Wie experts zoekt of vast in dienst wil nemen, vindt in Elmos Expert een geschikte Try & Hire-partner. Target Recruitment levert dan weer specialisten die vanaf dag één bij klanten in vast dienstverband aan de slag kunnen. 

‘We hebben onze groei grotendeels te danken aan ons menselijk kapitaal’, benadrukt Eddy Lambaerts. ‘Onze mensen krijgen alle kansen binnen onze organisatie’, vult Liesbeth Debruyn aan. ‘We hebben bijvoorbeeld een eigen opleidingsbeleid met een academy en digitale leerplatformen waar medewerkers specifieke opleidingen en trainingen kunnen volgen.’  

We hebben onze groei grotendeels te danken aan ons menselijk kapitaal.

Eddy Lambaerts
Oprichter en eigenaar van Elmos Group

Verdere internationalisering 

De ambities van Elmos Group zijn duidelijk voor de komende jaren: de positie binnen de huidige markt verstevigen én uitbreiden naar het buitenland. ‘Vandaag hebben we ook een vestiging in Portugal en we willen binnenkort graag naar Oost-Europa‘, zegt Eddy Lambaerts. ‘Tegelijk houden we ook de markt nauw in de gaten om nieuwe technologieën en mogelijke interessante overnames te spotten’, zegt Liesbeth Debruyn.  Elmos Group zoekt ook voortdurend nieuw talent. ‘Zowel gemotiveerde schoolverlaters als ervaren IT-specialisten zijn welkom bij ons’, besluit Eddy Lambaerts. 

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.