Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Zes redenen waarom je de Jobdays@Fin niet wil missen

Joke Bauwens, Federale Overheidsdienst Financiën

In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, is de Federale Overheidsdienst Financiën geen saaie of stoffige werkplek. Om de meer dan 1000 uiteenlopende vacatures in de kijker te zetten, organiseert FOD Financiën eind maart de Jobdays@Fin in Antwerpen, Gent en Brussel. ‘Motivatie en leergierigheid zijn bij ons belangrijker dan je diploma of studieachtergrond’, vertelt Diensthoofd Personeelsbewegingen Joke Bauwens.

Met meer dan 20.000 medewerkers is FOD Financiën de grootste federale overheidsdienst van België. ‘Om onze teams te versterken, zijn we op zoek naar meer dan 1000 nieuwe collega’s. Daarom organiseren we eind maart drie jobdagen’, zegt Joke Bauwens. Bezoekers ontdekken er wat het inhoudt om te werken voor FOD Financiën en kunnen hun vragen afvuren op de ambassadeurs.

Joke geeft zes redenen waarom werkzoekenden – zowel starters als mensen die aan een nieuwe professionele uitdaging toe zijn – eind maart zeker moeten  afzakken naar een van de Jobdays@Fin in Antwerpen, Gent of Brussel.

Advertentie

1. Een boeiende job voor iedereen

Iedereen met de juiste motivatie en die bereid is om bij te leren, kan aan de slag bij FOD Financiën. Je hebt geen specifiek diploma of ervaring nodig. ‘We bieden zowel statutaire plaatsen als startbaanovereenkomsten aan voor mensen met een graduaats-, bachelor- of masterdiploma’, verduidelijkt Bauwens. Werkgoesting en enthousiasme zijn belangrijker dan financiële voorkennis of een bepaalde studieachtergrond.

2. Ontwikkeling en groei

FOD Financiën zet sterk in op levenslang leren. ‘Voor al onze medewerkers voorzien we een grondige opleiding via ons eigen opleidingscentrum. Die biedt een breed scala aan technische en generieke opleidingen aan’, licht Bauwens toe. ‘We geven hen alle kansen om hun expertise te ontwikkelen. Tijdens hun loopbaan kunnen ze, als ze dat willen, doorgroeien naar andere functies en rollen, zowel horizontaal als verticaal’, vertelt ze.

Bij FOD Financiën zorg je er mee voor dat ons land goed functioneert. Die maatschappelijke relevantie is voor veel van onze medewerkers een belangrijke drijfveer.

Joke Bauwens
Diensthoofd Personeelsbewegingen Federale Overheidsdienst Financiën

3. Maatschappelijke bijdrage

Bij de Federale Overheidsdienst Financiën kom je in contact met mensen van verschillende achtergronden en culturen, zowel intern als extern. ‘Dat maakt de job extra boeiend, net als het feit dat je er door je werk mee voor zorgt dat het land goed functioneert. Die maatschappelijke relevantie is voor veel van onze medewerkers een belangrijke drijfveer’, klinkt het.

4. Flexibele werkomgeving

Flexibiliteit is bij FOD Financiën meer dan een marketingpraatje. ‘Afhankelijk van hun functie, kunnen onze collega’s kiezen wanneer ze thuis werken en wanneer ze op kantoor aanwezig zijn. We hebben verschillende satellietkantoren, waardoor er altijd een werkplek in de buurt is’, licht Bauwens toe. Daarnaast krijgen de medewerkers veel vrijheid om hun eigen agenda te bepalen, in samenspraak met de leidinggevende.

Joke Bauwens, Federale Overheidsdienst Financiën

5. Hecht team

‘We besteden veel aandacht aan de balans werk-privé. Ook teamspirit vinden we heel belangrijk. Elke dienst organiseert jaarlijks een teambuilding en ik hoor van veel mensen dat ze soms ook afspreken buiten het werk’, gaat Bauwens verder. Van een saaie werkomgeving en strakke hiërarchie is dus geen sprake bij FOD Financiën: je komt terecht in een hecht team waar collegialiteit centraal staat en iedereen elkaar helpt.

6. Aantrekkelijk loonpakket

Het werk mag nog zo boeiend en leuk zijn, verloning is en blijft cruciaal voor wie op zoek is naar een job. Ook op dat vlak is FOD Financiën een interessante werkplek. ‘Wij bieden onze medewerkers een mooie verloning en heel wat extralegale voordelen. Het is een misverstand dat je hier minder verdient dan in de privésector’, beklemtoont Bauwens. ‘In combinatie met de flexibiliteit die we bieden aan onze mensen, maakt dat van ons een heel aantrekkelijke werkgever’, besluit ze.

JOBDAYS@FIN 2024

Heb je nood aan een nieuwe uitdaging? Ben je (bijna) afgestudeerd en klaar om een vliegende start te nemen in je carrière? Kom naar de Jobdays@Fin in Antwerpen (26 maart 2024), Gent (27 maart 2024) en Brussel (28 maart 2024), telkens doorlopend van 16 uur tot 19 uur. Meer info: https://www.jobfin.be/nl/nieuws/lanceer-je-carriere-bij-fod-financien-met-onze-jobdaysfin

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.