Investeer tijd in plaats van geld!

Vlaams minister-president Kris Peeters

Time4Society brengt ondernemers (Tijdgevers) in contact met maatschappelijk waardevolle projecten (Tijdnemers). Bedrijven worden zo geholpen om een beperkte hoeveelheid tijd te geven aan een sociaal zinvol project. Tijd geven is een vorm van teambuilding, maar dan één waar ook de samenleving sterker van wordt. Tot nu toe gaven bedrijven al tienduizenden uren tijd aan maatschappelijk waardevolle projecten via Time4Society.

Graag stellen wij u vier gelukkige Tijdgevers en Tijdnemers voor:

Project: Knutselen, schilderen, proeven
Tijdgever: Janssen-Cilag
Tijdnemer: Het GielsBos, een opvangcentra voor personen met een verstandelijke handicap
Beschrijving/resultaat: Janssen Pharmaceutica ging met een dertigtal werknemers naar het GielsBos om er samen met de bewoners een hele voormiddag kleurrijk te knutselen, schilderen, tekenen, spelen en confituur te maken. In de namiddag stond er een spelletjes- en proevertjesparcours op het programma. De medewerkers van Janssen Pharmaceutica bereidden dit alles voor, bemanden de kraampjes en trokken met de bewoners van stand tot stand om daar te spelen, te kijken of te smullen. Kortom het werd voor beide partijen een onvergetelijke dag!

Project: Sinterklaasfeest met brandwondenslachtoffers
Tijdgever: KBC
Tijdnemer: Vzw Pinocchio
Beschrijving/resultaat: Ter gelegenheid van Sinterklaas organiseerde vzw Pinocchio een groot familiefeest voor een 650-tal personen waaronder 300 kinderen. Ongeveer de helft van de aanwezige kinderen waren brandwondenslachtoffers. De medewerkers van KBC hielpen bij het proevertjesbuffet, zorgden tijdens de namiddag voor het afruimen van de tafels en namen de begeleiding bij de springkastelen voor hun rekening.

Project: Bezoek aan kindermuseum van Elsene met kinderen van asielzoekers
Tijdgever: Deloitte
Tijdnemer: Opvangcentrum in Alsemberg
Beschrijving/resultaat: Om de kinderen van asielzoekers een prettige, leerrijke en ontspannende namiddag laten beleven, namen werknemers van Deloitte hen een halve dag mee naar het kindermuseum van Elsene. Sommige kinderen hadden nog nooit eerder gespeeld. Zij kregen dankzij de medewerkers van Deloitte de kans om zich uit te leven en zich te amuseren. Er was een kookatelier, schilderatelier, tekenatelier, een winkeltje en een theater. Halverwege de namiddag werd er een snack aangeboden. De medewerkers van het museum hadden speciaal een buffetje klaargezet. Dat werd door iedereen gesmaakt. Om 17u kwam er een einde aan de dag. Zowel voor de medewerkers van Deloitte als de kinderen uit het opvangcentrum werd het een dag om nooit te vergeten.

Project: Paardrijden met autistische kinderen
Tijdgever: Kabinet van minister-president Kris Peeters
Tijdnemer: Iona Instituut, verblijf voor mentaal gehandicapten in Kessel
Beschrijving/resultaat: De minister-president ging samen met zijn kabinetsleden paardrijden met autistische kinderen bij paardenhouderij Hoeve De Bartvelden in Kessel. Voor kinderen met een autisme-spectrumstoornis is hippotherapie of therapeutisch paardrijden ideaal. Ze voelen zich vaak veel meer op hun gemak bij paarden dan bij mensen. Verder is het lichamelijk contact met het paard erg belangrijk. Dat zorgt ervoor dat ze zich sneller kunnen ontspannen. Voor alle kinderen stond er tijdens de namiddag een paard ter beschikking. De kinderen genoten met volle teugen. De minister-president en zijn kabinet bezorgden hen een onvergetelijke dag.

Wilt u ook een tijdproject organiseren? Bezoek www.geeftijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud