Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Privacy en comfort op 40 vierkante meter

Square Schuman bestaat uit 24 units. Elk appartement is ongeveer 40 vierkante meter groot.

In het hart van de Europese wijk in Brussel bouwt projectontwikkelaar Urbicoon modern ingerichte studio’s van 40 vierkante meter groot. Deze comfortabele woonunits spelen in op de vraag van ambtenaren en Europese functionarissen naar betaalbaar wonen in de stad. ‘We begrijpen de kunst om de leefbaarheid op zo’n oppervlakte zo groot mogelijk te maken’, zegt Alexander Ryckaert, salesmanager bij Urbicoon.

In de stad is ruimte schaars en duur. Projectontwikkelaars staan voor de uitdaging om meer mensen op minder oppervlakte te huisvesten aan betaalbare prijzen.

‘We moeten het woonaanbod afstemmen op de steeds kleiner wordende gezinnen’

Alexander Ryckaert
salesmanager bij Urbicoon
Advertentie

De stad als woonplaats van de toekomst staat voor heel wat uitdagingen’, zegt Alexander Ryckaert. ‘In het Brussels Gewest leven 1,2 miljoen mensen die allemaal graag in een groene buurt wonen, dichtbij het openbaar vervoer en andere faciliteiten. Tegelijk merken we dat gezinnen krimpen. Een gemiddeld gezin in Brussel telt 2,07 personen. Daar stemmen we ons woonaanbod op af. Een appartementsblok uit de jaren ’60 heeft een andere samenstelling dan een woonblok uit 2019.’

Meer privacy

‘Onze verhuurdienst geeft ons feedback uit de markt: waar willen mensen huren, naar welk type appartementen is er vraag? Met die informatie geven we onze projecten vorm’, zegt Alexander Ryckaert.

‘Expats, internationale vertegenwoordigers, ambtenaren en andere EU-functionarissen verwachten meer privacy dan ze op een hotelkamer vinden’

Alexander Ryckaert
salesmanager bij Urbicoon

In de Europese wijk in Brussel is er een grote vraag naar kleine woonunits. ‘Expats, internationale vertegenwoordigers, ambtenaren en andere EU-functionarissen komen naar Brussel voor tijdelijke opdrachten. Ze hebben niet veel ruimte nodig, maar verwachten wel meer privacy dan ze op een hotelkamer vinden. Ook de persoonlijke toets mag groter.’

Conceptmeubelen

Square Schuman, in het hart van de Europese wijk, speelt in op die vraag. Het appartementenproject bestaat uit 24 units. Elk appartement is ongeveer 40 vierkante meter groot.

‘De kunst bestaat erin de leefbaarheid en het comfort op die oppervlakte zo groot mogelijk te maken. We hebben ervoor gekozen om te werken met moderne conceptmeubelen. Het bed wordt volledig weggewerkt in de muren. Als je het bed dichtklapt, heb je de perfecte woonkamer’, legt Alexander Ryckaert uit.

Wie denkt dat 40 vierkante meter erg klein is, vergelijkt best even met onze buurlanden. ‘In Parijs en Amsterdam wonen mensen nog kleiner. Het is een trend waar we niet omheen kunnen. Kleiner wonen wil echter niet zeggen dat we op andere dingen moeten inboeten’, vindt Alexander Ryckaert.

Om het wonen zo aangenaam mogelijk te maken, biedt Urbicoon de bewoners diensten op maat aan. ‘We voorzien in een eigen verhuisdienst, een onderhouds- en poetsdienst, droogkuis en een digitale conciërge. Allemaal à la carte, dus niet met een extra duur forfait.’

Meerwaarde

Dankzij de stabiele huurinkomsten zijn de studio’s van Square Schuman interessante als belegging voor eigenaar-verhuurders. ‘Het huurpubliek bestaat voornamelijk uit zakenmensen. Zij huren voor een lange periode, ook al zijn ze minder aanwezig omdat ze regelmatig naar het buitenland moeten.’

Voor alle praktische zaken kunnen de eigenaar-verhuurders rekenen op de verhuurdienst van Urbicoon. ‘Wij zijn de spilfiguur in contact tussen eigenaar en huurder. Van het innen van de huur, tot het maken van een plaatsbeschrijving: wij regelen alles’, zegt Alexander Ryckaert.

Opwaardering

De buurt rond Schuman krijgt de komende jaren een flinke opwaardering. Er zijn plannen om ‘het hart van Europa’ groener, autoluwer en nog gezelliger te maken. De meerwaarde van de appartementen zal daardoor stijgen.

Benieuwd naar meer?

De studio's van Square Schuman zijn te koop vanaf 220.000 euro. Van de 24 units zijn er reeds 10 verkocht.
Meer info vind je op https://info.urbicoon.be/square-schuman

 

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.