Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Met de nadruk op kwaliteit en professionalisme

©AG Residential

Welke projecten staan op stapel bij de residentiële tak van AG Real Estate? Vanessa Issi, Head of Sales van AG Residential, geeft een overzicht. ‘Wij bouwen met een vernieuwende architectuur en veel aandacht voor licht en groene ruimten.’

Beleggers vinden een functionele mix en een goede toegankelijkheid steeds belangrijker. Daarom ontwikkelde AG Residential de projecten Vivid in Leuven en Canal Wharf in Brussel. AG Residential is het residentiële merk van AG Real Estate, de grootste vastgoedmaatschappij in België en een filiaal van AG Insurance.

De commercialisatie van de projecten in Brussel en Leuven is volop aan de gang. Die appartementen komen boven op de 1.100 appartementen die AG Residential ontwikkelt in het Parc D’alliance in Eigenbrakel.

Plaatsen waar het goed leven is

Het Leuvense Vivid is een harmonieus horizontaal gebouw van vijf verdiepingen, tussen het Kanaal en de Dijle, met een voorgevel uit glas en terrassen met schuiframen. ‘Het project bestaat uit 89 luxeappartementen zonder inkijk, en 55 serviceflats’, vertelt Vanessa Issi, Head of Sales van AG Residential.

Vivid ligt in de trendy wijk Tweewaters, op wandelafstand van de Vaartkom en het centrum van Leuven. ‘Kopers voelen zich aangesproken om te wonen op een locatie waar de mens centraal staat, dicht bij het water en waar je makkelijk boodschappen kunt doen met de fiets. En waar je later kunt verhuizen naar een serviceflat.’ De oplevering van de appartementen is gepland tegen midden 2020.

‘De meeste van die gebouwen bieden een rendement van ruim 3 procent.'

Vanessa Issi
Head of Sales van AG Residential

Aan de vier gebouwen van Canal Wharf bouwt AG Residential in het centrum van Brussel, langs het kanaal, recht tegenover Tour & Taxis. De gebouwen liggen rond een privétuin en bestaan uit studio’s en appartementen met een tot drie slaapkamers met terrassen.

Twee van de vier gebouwen, die vandaag voor circa 70 procent verkocht zijn, worden deze herfst opgeleverd. De tweede fase van de commercialisering is gepland tegen eind dit jaar.

Panden die uit de band springen

Cavell Court wordt een groen residentieel eiland van vijf gebouw ©AG Residential

In samenwerking met Burco, blaast AG Residential ook het oude ziekenhuis Edith Cavell in Ukkel nieuw leven in. Het wordt een groen residentieel eiland van vijf gebouwen, met 144 appartementen van verschillende grootte. ‘De hoogte van het oude gebouw blijft bewaard. Dat biedt een uitzonderlijk zicht op Ukkel. De commercialisatie van Cavell Court start begin april. Voor dit project kregen we al honderden aanvragen.’

Verder is er ook nog het Urban Court-project in het centrum van Brussel, naast de universiteit Saint-Louis. De drie gebouwen zullen uit 142 appartementen bestaan. ‘Dat wordt een prachtig gebouw met lichte appartementen en een groen binneneiland. De appartementen op de benedenverdieping bestaan volledig uit glas en hebben twee niveaus met een mezzanine.’

Niets aan het toeval overlaten

‘De meeste van die gebouwen bieden een rendement van ruim 3 procent. Ze hebben een uitgelezen locatie en de nadruk ligt er op de kwaliteit van de panden in combinatie met een betaalbare prijs’, legt Vanessa Issi uit.

‘We werken samen met architecten, die aandacht geven aan uitgestrekte open ruimten met veel licht.'

Vanessa Issi
Head of Sales bij AG Residential

‘We werken samen met bekende architecten, die aandacht geven aan uitgestrekte open ruimten met veel licht en groen. Onze voorkeur gaat uitdrukkelijk naar leveranciers die een kwalitatieve afwerking bieden. De appartementen van Urban Court krijgen bijvoorbeeld keukens van The Kitchen Company en die van Cavell Court Bulthaup-keukens, met hoog kwalitatief kraanwerk.’

‘Wij beschikken ook zelf over een commercieel team – allemaal professionals uit de vastgoedwereld – dat telkens aan een specifiek project is gewijd. Voor we starten met het ontwerp, evalueren onze vier ontwikkelaars de technische en financiële haalbaarheid op basis van zeer grondige marktstudies. Zo bieden we een verkoopprijs aan, die het rendement van de belegging garandeert.’

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.