Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Elk vastgoedproject houdt in de eerste plaats rekening met de bewoners'

Het project Dunant Gardens, een residentieel complex in het centrum in Gent. ©BESIX RED

Een vastgoedproject dat ontworpen is in functie van de verwachtingen en de levensstijl van de bewoners, dat kunnen beleggers wel smaken. De projecten Sluishuis, Dunant Gardens en The Cosmopolitan die BESIX RED ontwikkelde, zijn daarvan het levende bewijs.

‘Bij het ontwerp van een project vertrekken wij altijd van de behoeften van de bewoners of de eindgebruiker. Dat staat garant voor succes bij de beleggers’, zegt Gabriel Uzgen, CEO van BESIX RED.

Gabriel Uzgen, CEO van BESIX RED ©Besix Red

Het bedrijf is een vastgoedfiliaal van BESIX Group en is actief in België, Luxemburg, Frankrijk, Nederland en Portugal. ‘Maar ik zeg liever dat we in 13 steden aanwezig zijn’, verbetert Gabriel Uzgen zichzelf. ‘Want niet zozeer de landen, als wel de steden zijn een katalysator voor groei.’

Naast die pan-Europese dimensie diversifieert het bedrijf ook sectoraal: kantorenvastgoed, residentieel vastgoed en handelszaken, drie sectoren waarin het bedrijf al ruim 30 jaar zijn expertise tentoonspreidt.

Die dubbele diversificatie is de pijler van de aanhoudende duurzame groeistrategie van het bedrijf. Daardoor kan BESIX RED de impact van het cyclisch karakter van de markten beperken en tegelijk berekende risico’s nemen.

Ambitieuze projecten

BESIX RED is een filiaal van BESIX, de grootste Belgische bouwgroep, en werkt daar ook nauw mee samen. Het heeft daarmee een grote troef in handen, waarmee het zich onderscheidt van meer traditionele vastgoedpromotoren. ‘Dankzij de expertise van de BESIX Groep en de geïntegreerde benadering, kunnen wij complexe en ambitieuze projecten tot een goed einde brengen’, vervolgt Gabriel Uzgen.

Het project Sluishuis in Amsterdam is daarvan een perfect voorbeeld. Dat residentieel vastgoedproject van 39.500 m² (441 wooneenheden) is op het water gebouwd. Twee verdiepingen bevinden zich onder het wateroppervlak. Dat vergt een grote technische knowhow.

Ook vanuit architecturaal oogpunt is dit project, ontworpen door de bekende Deense architect B.I.G., iconisch. Aan de kant van de kade is er een opening waardoor het water van het IJmeer in de site loopt. Aan de kant van de stad koos de promotor voor een opeenstapeling van terrassen.

Het project Sluishuis in Amsterdam is daarvan een perfect voorbeeld, een residentieel vastgoedproject van 39.500 m². ©BESIX RED

Dat BESIX RED naast promotor ook bouwheer is, vormt voor beleggers een meerwaarde. ‘De promotor en de bouwheer zitten op eenzelfde lijn en willen zowel architecturaal als technisch een hoogkwalitatief product afleveren. 

Die zogenoemde “One Stop Shop Solution” combineert alle competenties van onze groep onder eenzelfde verantwoordelijkheid. Onze klanten hebben slechts één contactpunt, wat de zaken aanzienlijk vergemakkelijkt.’

Bewoners staan centraal

In België is BESIX RED voornamelijk actief in residentieel vastgoed. ‘60 procent van onze klanten zijn particuliere beleggers die een of meer woningen kopen om te verhuren. Het ontwerp van onze projecten houdt daarom in de eerste plaats rekening met de behoeften van de bewoners. Dat maakt het voor de belegger gemakkelijker om te verhuren. En daarnaast geniet de bewoner van een woning die perfect aan zijn verwachtingen voldoet.’

“Wij bieden geen bakstenen, maar een uitzonderlijk leefkader”

Gabriel Uzgen
CEO van BESIX RED

Zowel de ligging als de kwaliteit is een belangrijk selectiecriterium voor toekomstige bewoners. En dus ook voor BESIX RED. De promotor ontwikkelt zijn projecten op gronden die vlot met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. De nabijheid van de metro, van de tram of van een station is een absolute must.

BESIX RED streeft niet alleen architecturale kwaliteit na. Het maakt ook gebruik van de beste materialen voor bouw- en thermische- en geluidsisolatie. Bovendien staat het garant voor een goed verzorgde afwerking.

Die benadering vinden we ook terug in het BESIX-project Dunant Gardens. Dat residentieel complex ligt in het centrum van Gent, vlak bij de Watersportbaan, op een steenworp van het historisch centrum en het station Gent Sint-Pieters. Het is opgebouwd rond vier binnentuinen en combineert de modernistische architectuur van de oude CIAC-garage met een hedendaagse stijl.

Door verschillende soorten appartementen aan te bieden wil Dunant Gardens een antwoord geven op een sterke lokale vraag: van een studio of een penthouse met zicht op het water, tot erkende assistentieappartementen (meer dan 20 procent van de 209 appartementen) die zowel senioren als beleggers aanspreken.  

The Cosmopolitan, Brussel ©Besix Red

Een ander voorbeeld is The Cosmopolitan. Dat ligt dicht bij het trendy “klein New York” van Brussel, het Sint-Katelijne metrostation en de hippe wijken van het stadscentrum. De toren met 15 verdiepingen biedt een fantastisch uitzicht over de hoofdstad. Elk appartement – van studio tot penthouse – heeft zijn eigen terras.

‘Als promotor willen wij bijdragen tot een grotere dynamiek in de wijken en de steden. BESIX RED biedt geen bakstenen, maar een uitzonderlijk leefkader’, vat Gabriel Uzgen samen.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.