Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Businessflats, het gat in de Antwerpse vastgoedmarkt

Het project Initium in Antwerpen ©Candor

Ondanks een grote vraag, is de Antwerpse markt voor businessflats zo goed als onontgonnen. Vastgoedontwikkelaar Candor past daar een mouw aan met zijn Initium-project.

De vraag naar full-service woonoplossingen blijft toenemen. Het is precies de corebusiness van Candor. Het doel : particulieren laten investeren in kwalitatieve projecten op de ideale locatie, zonder teveel kopzorgen. Het full-service vehuurteam van Candor, Belgium Business Flats, BBF, neemt de verhuurzorgen graag uit handen.

‘We bestaan intussen 30 jaar en hebben in Brussel al een vierduizendtal appartementen, businessflats en studentenflats ontwikkeld’, zegt salesmanager Louis Van Hulle. ‘Daarvan worden zo’n 1.800 appartementen beheerd door BBF.

Zo hebben onze klanten één aanspreekpunt voor hun hele investeringstraject, van projectontwikkeling tot verhuring’. Deze verticale integratie is de sleutel achter het succes van Candor, meent Van Hulle. ‘De kwaliteit van de verhuurdienst garandeert tenslotte het rendement van de investeerders.’

Niche 

‘De belangrijkste trend op de vastgoedmarkt is de sterke verstedelijking’, weet Van Hulle. ‘Mensen zijn bereid om kleiner te wonen, maar willen daar een resem faciliteiten voor in de plaats.’ Candor focust zich op de niche van residentiële appartementen dat verhuurd worden aan internationale, hoogopgeleide zakenmensen’. In Brussel zijn ze daar ook marktleider.

‘We richten ons op de groeiende populatie expats en jonge starters’

Louis Van Hulle
salesmanager bij Candor

‘We richten ons op de groeiende populatie expats en jonge starters’, zegt Van Hulle. ‘Mensen die te lang in een stad verblijven voor een hotelkamer, maar niet lang genoeg om zelf een appartement te kopen. Die willen graag vlak bij hun werk wonen, en liefst in de binnenstad, met zoveel mogelijk diensten binnen handbereik’.

‘Daarom bieden we in onze projecten zoveel mogelijk services en faciliteiten in het gebouw zelf aan’, zegt Van Hulle. ‘Zo kunnen de huurders zich focussen op hun corebusiness: werken, maar ook ontspannen in een boeiende stad.’

Antwerpen 

Ondanks dat Brussel steeds de aandacht krijgt als belangrijke expatstad, staat Antwerpen op de 3de plaats van de meest geliefde expatsteden in Europa. Maar Antwerpen kent echter nog geen gestructureerd aanbod van residentiële- of full-service appartementen voor deze doelgroep, ondanks haar haven, diamantsector, kantorenzones en vele multinationals.

'Ondanks dat Brussel steeds de aandacht krijgt als belangrijke expatstad, staat Antwerpen op de 3de plaats van de meest geliefde expatsteden in Europa.'

Candor zag aldus de mogelijkheid, of zelfs de noodzakelijkheid, om met de 30 jaar Brusselse ervaring, zijn vizier op de Scheldestad te richten.

Voor het gloednieuw residentieel project, Initium, koos Candor voor de Zurenborg.‘We vonden een prachtige locatie aan de Plantin en Moretuslei’, zegt Van Hulle, ‘slechts vijf minuten wandelen van de trein naar Parijs, Londen en Amsterdam.’

Het project Initium in Antwerpen. ©Candor

Candor ging voor het project in zee met het bekende bureau Binst Architects. Het architectenbureau streeft naar de ontwikkeling van een gebouw waar wonen, werken en ontspannen hand in hand gaan.

Initium telt 69 luxueuze studio’s en een- of tweekamerappartementen, en zelf 3 slaapkamer appartementen, ideaal voor co-living. Er wordt veel aandacht besteed aan de shared services, zoals een co-workingruimte, fitnesszaal, stijlvolle wasbar, waar je kunt koffiedrinken en internetten terwijl er een wasje draait en een gemeenschappelijke tuin. Daarnaast zal er ook een schoonmaakdienst, linnenservice en zelfs een kleine foodmarket aanwezig zijn in het gebouw.

De commercialisatie start op 14 maart. ‘We zijn zeer opgetogen over dit project, want het belooft een success te worden met de meer dan 85 inschrijvingen van kandidaat kopers op het lanceringsevent’, besluit Van Hulle. ‘Het gaat echt om een gat in de markt in Antwerpen. Investeerders in Initium kunnen rekenen op een hoge bezettingsgraad, een interessante huurprijs en een toprendement.’

Er wordt veel aandacht besteed aan de shared services, bij voorbeeld, linnenservice of een schoonmaakdienst ©Candor

 

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.