Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Canal Wharf en Urban Court: Twee interessante vastgoedprojecten in hartje Brussel

Urban Court

Investeren of wonen in de stad staat altijd garant voor een aanzienlijke meerwaarde, want daar neemt de bevolking het sterkst toe en is de behoefte aan woonruimte het grootst. Daarom vestigt AG Residential, onderdeel van AG Real Estate en AG Insurance, zijn vastgoedprojecten hoofdzakelijk in stedelijke centra of in randgebieden die bestemd zijn voor interessante evoluties. De vastgoedontwikkelaar kiest daarbij zorgvuldig opbloeiende wijken, waar het aangenaam leven is. Twee mooie voorbeelden daarvan zijn Canal Wharf en Urban Court, allebei in hartje Brussel. Ideaal om er te wonen en investeren.

Canal Wharf in trendy buurt langs het kanaal

Dit woonproject ligt langs het kanaal op wandelafstand van het stadscentrum, Tour & Taxis en het nieuwe Becopark. De verkoop van de eerste twee gebouwen, ontworpen door Stéphane Beel en het architectenbureau 51N4E, kende een groot succes.

Vandaag staan Wharf C en D te koop, goed voor 121 appartementen. De gebouwen kijken uit op een intieme, rustige en veilige binnentuin, ontworpen door landschapsarchitect Eric Dewaele. De heuveltjes herinneren er aan de ladingen die vroeger op de kades lagen voordat ze op binnenvaartschepen werden geladen.

Wharf C is ontworpen door Architectes Associés, met kleinere appartementen in diverse formaten, mét groot balkon en panorama op Brussel. Voor Wharf D ontwierp Stéphane Beel grote en aangename appartementen, met een ruim terras en uitzicht op het kanaal en het recent aangelegde Becopark.

Urban Court midden in bruisend Brussel

Het is een levenskeuze om te wonen in een historische wijk in het centrum van Brussel. Urban Court biedt de combinatie van de levendige stad met een comfortabele thuis, op wandelafstand van City 2 en de Nieuwstraat. Er wordt momenteel druk gewerkt aan de 142 studio’s en appartementen met een tot drie slaapkamers, en aan de penthouses.

De drie nieuwe appartementsgebouwen vormen samen een origineel en elegant geheel rond een grote gemeenschappelijke tuin. Het groene hart biedt de bewoners een rustgevend uitzicht, terwijl de twee doorgangen zich openen naar de straat en het stadsleven. Alles is er gericht op een maximale inval van zonlicht. Zo zijn de appartementen ruim en licht, en strekken de woningen op de begane grond zich uit over een dubbele hoogte met een mezzanine, die grotendeels van glas is voorzien. Bijna alle woningen hebben een aangenaam privéterras.

Het project Urban Court kreeg vorm op de tekentafels van het Brusselse bureau MDW Architecture. Het gebouw rust op sokkels die doen denken aan de historische Brusselse galerijen. De gevels in blauwgrijze geëmailleerde bakstenen weerspiegelen de omringende gevels in een spel van licht en reflecties. De krachtige verticale en horizontale lijnen creëren knappe, gulle ruimtes die verleiden tot aangenaam kuieren. De afwisseling van ruwe en nobele materialen, zoals beton, baksteen, hout en staal, houdt de belofte in van onwrikbaarheid en tijdloosheid.

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.