Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Groen, kwalitatief én betaalbaar wonen in slimme architectuur

In het hart van Vorst gaat Bouygues Immobilier Belgium vol enthousiasme van start met de tweede fase van het Forest Village project. Net als in de geslaagde eerste verkoopfase vormt ook nu de doordachte architectuur de sleutel tot succes.

In de twee decennia dat de Franse projectontwikkelaar Bouygues Immobilier op de Belgische markt aanwezig is, heeft het bedrijf de evolutie van de vraag op de voet gevolgd. ‘Wij houden rekening met sociologische tendensen wanneer we projecten bedenken en woningen ontwerpen’, zegt Thomas André, projectdirecteur van de Belgische dochteronderneming.

Advertentie

Dit project is het bewijs dat wanneer je sterke architecturale keuzes maakt, de markt dat ook erkent

Thomas André
Projectdirecteur bij Bouygues Immobilier Belgium

‘We proberen woningen steeds meer aanpasbaar te maken. Een woning met twee slaapkamers moet kunnen veranderen in een kleine drieslaapkamerwoning en omgekeerd, afhankelijk van de komst of het vertrek van een kind’, zegt André over de impact van eenouder- of nieuw samengestelde gezinnen. Een project biedt nu meestal een bredere mix van woonentiteiten, van kleine studio's tot duplexen.

Brede waaier

Een van de flagshipprojecten van Bouygues Immobilier Belgium is de commercialisering van 155 woningen, twee winkels en twee kantoren in Forest Village. Het project strekt zich uit over meer dan 1,5 hectare tussen de Marguerite Bervoetsstraat en de Sint-Denijsstraat, op een steenworp van het gemeentehuis van Vorst.

De eerste fase van 94 eenheden, die in 2019 van start ging en enkele weken geleden commercieel werd afgesloten, was een groot succes. Jeremy Henderson, Sales & Marketing Manager, schrijft dit succes in de eerste plaats toe aan een waaier van eigendommen die alle soorten klanten tevreden kan stellen: ‘Van de starter, aangemoedigd door de fiscale maatregelen, tot de ervaren investeerder. Allemaal waren ze overtuigd door een kwalitatief aanbod in een context waarin redelijk geprijsde eigendommen schaars zijn.’

Groene long

Van de starter, aangemoedigd door de fiscale maatregelen, tot de ervaren investeerder. Allemaal waren ze overtuigd door een kwalitatief aanbod met redelijke prijzen

Jeremy Henderson
Sales & Marketing Manager bij Bouygues Immobilier Belgium

‘Dit project is het bewijs dat wanneer je sterke architecturale keuzes maakt, de markt dat ook erkent’, voegt Thomas André toe. De kleinschalige omvang van de gebouwen, de zorgvuldig bedachte architectuur voor elke woning en een centrale landschapstuin - geïnspireerd op het Dudenpark - geven het een project een menselijke schaal: het is een perfecte illustratie van een urban village. Het park, met een beekje dat erdoor stroomt, is de groene long van het project. Rond het project is de snelheid beperkt tot maximaal 20km/u, wat bijdraagt tot kalmte, sereniteit en veiligheid.

Dichtbij Ukkel

De keuze voor Vorst is strategisch. ‘Onze kopers variëren van de echte ‘Brusseleir’ tot de Europese ambtenaar’, zegt Jeremy Henderson. Hij wijst op de nabijheid van de Europese School, het Zuidstation en de Ring, net als de talrijke tram- en busverbindingen. Het project omvat ook boven- en ondergrondse parkeergarages en beveiligde fietsenstallingen.

‘Ook al is er in de wijk niet zoveel gentrificatie als in sommige andere wijken, toch is het aanzicht ervan aanzienlijk veranderd’, benadrukt Thomas André. ‘We zitten hier dicht bij Ukkel, waar de prijzen veel hoger liggen.’

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.