Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

'Geen 2 investeerders zijn identiek'

‘Triniti in Brussel is een buitenkans voor vastgoedinvesteerders’ - Henri Accou, salesmanager bij Candor

Als gerenommeerde projectontwikkelaar realiseerde en verkocht Candor de voorbije dertig jaar al meer dan 4.600 flats. ‘De locatie, de architectuur, de functie … werkelijk álles moet kloppen bij een nieuw vastgoedproject vooraleer we ermee uit de startblokken schieten’, vertelt Henri Accou.

Candor focust sinds 1989 als pionier in projectontwikkeling op de internationale verhuurmarkt. Vandaag realiseert het familiebedrijf onder meer businessflats, residentiële appartementen, luxevastgoed, (apart)-hotels, commerciële ruimtes, studentenoplossingen en parkings. Oorspronkelijk vooral in en rond Brussel, maar sinds een aantal jaren rolt de projectontwikkelaar zijn expertise ook verder uit in andere grootsteden zoals Antwerpen en Gent. ‘Vastgoed is geen consumptiegoed’, benadrukt Henri Accou, salesmanager bij Candor.

Persoonlijk en toekomstbestendig

‘Geen twee investeerders zijn identiek.’ Daarom biedt Candor iedereen een persoonlijke aanpak, in lijn met individuele wensen en noden rond bijvoorbeeld budget, fiscaliteit en successie. ‘Sommige mensen willen investeren in vastgoed om zo een aanvulling op hun pensioen te genereren, anderen willen misschien een studentenflat voor hun zoon of dochter met oog op het verhuren daarvan na de studies. Iedereen heeft andere noden’, zegt Henri Accou.

Advertentie

Als gediversifieerde ontwikkelaar levert Candor bovendien toekomstbestendige projecten op, die een belangrijke rol vervullen in de ontwikkeling van een bepaalde buurt. ‘Wij beschouwen het als onze verantwoordelijkheid ten opzichte van investeerders, bewoners én de samenleving om elke locatie de juiste bestemming te geven. We bouwen daarbij duurzame relaties uit met alle betrokken stakeholders.’ Zo is Candor in Brussel de enige ontwikkelaar die ook zélf 1.500 appartementen beheert en dus rechtstreeks contact onderhoudt met huurders.

Triniti: een sprekend voorbeeld

Het is onze verantwoordelijkheid ten opzichte van investeerders, bewoners én de samenleving om elke grond de juiste bestemming te geven

Henri Accou
Salesmanager bij Candor

Een recent project waarbij de visie en aanpak van Candor duidelijk tot uiting komen is Triniti, gelegen tussen het NAVO-hoofdkwartier en Brussels Airport. Daar verrijst een architecturaal tot de verbeelding sprekende, stervormige hoogbouw, ontworpen door Binst Architects. ‘We kiezen er voor een hotelformule met beheer door een ervaren uitbater’, gaat Henri Accou verder, ‘dankzij de fiscaal interessante aankoopstructuur genieten investeerders van tal van voordelen, zoals financiële zekerheid met gewaarborgde vergoedingen en een gunstig fiscaal regime.’

‘Naast een btw-recuperatie van 100 procent op de aankoop zijn ook de gewaarborgde vergoedingen niet belastbaar in de personenbelasting’, verduidelijkt Henri Accou. Bovendien kopen mensen in volle eigendom; van erfpacht is geen sprake. Onderhoud en herstellingen vallen ten laste van de uitbater. Momenteel zijn al een groot aantal units verkocht. ‘Dergelijk vastgoed op zo’n toplocatie – vlak bij het NAVO-hoofdkwartier, multinationals, de luchthaven en het openbaar vervoer – met een zorgeloze hotelformule en gerealiseerd met onze marktervaring is écht een buitenkans voor investeerders’, besluit Henri Accou. Bovendien zullen verblijvers door de nieuwe tramverbinding binnenkort in een mum van tijd in Brussel centrum staan.

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.