Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘We bouwen dit next-gen business center op een toplocatie’

Meer dan 38.000 vierkante meter oppervlakte verdeeld over drie energiezuinige gebouwen: dàt is de ambitie van ABC (nvdr het Airport Business Center), het gemengde innovatieve kantorenpark dat projectontwikkelaar The House of Development dit jaar in Diegem bouwt. ‘De luchthaven en de Brusselse ring zijn vlakbij’, illustreert projectmanager Johan Van Laer.

Telewerk is een blijver en hybride samenwerkingen zijn here to stay. Dat heeft vandaag en morgen een belangrijke impact op de functies én de inrichting van kantoren. Het grensverleggende Airport Business Center (ABC), dat vanaf deze zomer in de bouwsteigers verrijst, houdt daar volop rekening mee. Drie fysiek met elkaar verbonden gebouwen delen er één grote gemeenschappelijke ruimte op het gelijkvloers en de eerste verdieping die het decor vormt voor vergaderingen, zakelijke ontmoetingen, lunches en coworking.

‘Bedrijven die de daarboven gelegen kantoorplateaus huren, kunnen zelf mee beslissen hoe ze die willen indelen en inrichten’, vertelt Johan Van Laer, die dit project realiseert voor de Royal Properties Group. ‘Open offices, hybride vergaderzalen met digitale communicatietools, stilteruimtes: zowat alles is mogelijk.’ Er is eveneens een auditorium met een capaciteit van 200 personen zodat bedrijven inhouse events kunnen organiseren. Ook voor en na de werkuren en tijdens pauzes vinden medewerkers er alles wat ze nodig hebben: van een fitnessruimte, naar een koffiebar en kleine shops tot een gezellige eet- en drinkgelegenheid.

Vlot bereikbare toplocatie

Daarnaast is ook de locatie van het Airport Business Center een absolute troef. Medewerkers, klanten en bezoekers willen uiteraard vlot en efficiënt van en naar kantoor kunnen geraken. Het gebouwencomplex bevindt zich op een steenworp van Brussels Airport (minder dan 2 km) en vlakbij de kruising van de E40 met de N22. ‘De kantoren zijn makkelijk bereikbaar met àlle vervoersmiddelen’, benadrukt Johan Van Laer. ‘Rond de gebouwen ligt een dubbelzijdig fietspad, aangesloten op de fietsostrade vanuit Leuven, er komt een tramstation vlak voor de deur, er stoppen bussen en treinen nabij én de luchthaven biedt snelle verbindingen met alle Europese grootsteden. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid voor de auto mét uiteraard een performant oplaadsysteem.’

Johan Van Laer, Senior Projectmanager bij The House of Development ©Marco Mertens

Dit wordt een plek om te werken, geïnspireerd te raken en om langdurige professionele relaties op te bouwen

Johan Van Laer
Senior Projectmanager bij The House of Development

Energiezuinig én duurzaam

De vele en grote ramen bieden vanuit de kantoren niet alleen een prachtig uitzicht over de landingsbanen van Brussels International Airport, ze geven medewerkers ook een overvloed aan natuurlijk licht. Daarnaast komen er unieke balkons, terrassen en een groendak. ‘We streven met dit vastgoedproject niet alleen een sterke energiezuinigheid na via de nieuwste technieken – zodat bedrijven hun verbruikskosten maximaal kunnen beperken’, vertelt Johan Van Laer. ‘We focussen ook sterk op duurzaamheid en we onderzoeken koolstofarme constructiemethodes.’

Het Airport Business Center beoogt op duurzaamheidsvlak dan ook het BREEAM Outstanding-label, om die ambities zwart op wit te bewijzen. De architectuur van de gebouwen is van de hand van het internationaal gelauwerde bureau Jaspers-Eyers. Johan Van Laer vat alles nog eens mooi samen: ‘Het Airport Business Center wordt een plek om te werken, geïnspireerd te raken en om langdurige professionele relaties op te bouwen.’ De oplevering van de gebouwen is voorzien voor het eerste kwartaal van 2026. Geïnteresseerde huurders kunnen zich nu al kenbaar maken bij Colliers of Cushmans&Wakefield: de partners die Royal Properties Group koos voor de commercialisering van dit project.

Airport Business Center in één oogopslag

• Vlakbij de luchthaven van Zaventem en de Brusselse ring
• 3 met elkaar verbonden gebouwen
• het hoogste gebouw van de drie telt 14 verdiepingen
• 38.545 vierkante meter oppervlakte
• Office plateaus, meeting rooms, coworking spaces, horeca
• Auditorium biedt ruimte aan 200 mensen
• Ondergrondse parking voor 725 wagens waarvan minstens de helft voorzien zijn van elektrische laadpalen en 180 fietsen met oplaadpunten.

Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.