Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

De impact van uw vermogen

Olivier Van Belleghem ©Frank Toussaint

Veel van onze cliënten zitten met een overwicht aan cash die weinig opbrengt. Ook de rendementen van obligaties zijn laag. Zeker de meer gefortuneerde families zoeken alternatieven voor het defensieve deel van hun portefeuille. Daarbij kijken ze naar harde activa. Vastgoedinvesteringen blijven renderen. Ook private-equityfondsen doen het goed. 

Onze cliënten willen extra rendement met een minimaal risico, en ze willen steeds vaker weten welke impact hun investeringen hebben. Er is een duidelijke tendens naar duurzaamheid, vooral bij ons Wealth-publiek. De nieuwe generatie, die veel kritische vragen stelt, is de voortrekker van deze trend.

'De oudere generatie is soms bezorgd over het rendement van duurzame investeringen.'

Olivier Van Belleghem
Director BNP Paribas Fortis Wealth Management
Advertentie

We beschikken over de econometrische tools om uw volledige familievermogen in kaart te brengen. Vastgoed, kunstcollecties en industrieel patrimonium incluis. Zo’n scan toont waar u te veel of te weinig risico neemt, en in welke activaklassen u onder- of overgeïnvesteerd bent.

En sinds kort bieden we ook een antwoord op de vraag: ‘Hoe duurzaam is mijn portefeuille?’ Met een gedetailleerde duurzaamheidsscan kunnen we bijsturen naar een portefeuille met een meer maatschappelijk verantwoorde impact. De oudere generatie is soms bezorgd over het rendement van duurzame investeringen. We kunnen intussen aantonen dat duurzame ondernemingen minstens zo goed presteren als hun klassieke concurrenten.

Bij BNP Paribas Fortis zagen we de jongste jaren enkele miljarden euro’s richting duurzaamheid stromen. We geloven dat die trend een blijver is. Daarom zetten we er met veel overtuiging onze schouders onder.

Olivier Van Belleghem,
Director BNP Paribas Fortis Wealth Management

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie