Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Familiebedrijven vormen de kern van onze welvaart

Olivier Van Belleghem ©Studio Dann

Family Governance is een thema dat vaak naar boven komt in gesprekken met families uit het bedrijfsleven. En dat is een goede zaak.

België is een land van kmo’s: familiebedrijven vormen de kern van onze welvaart. Nochtans zijn de statistieken weinig bemoedigend: tussen nu en vijftien jaar zijn veel familiebedrijven aan opvolging toe. En slechts een minderheid is daar al mee bezig.

Vorig jaar zette BNP Paribas Fortis daarom een interne expertisegroep op rond Family Governance. In het online platform bundelen we kennis uit dit huis met de niet-bancaire vaardigheden van externe partners. Gevolg?Problemen en vragen kunnen we langs vele invalshoeken benaderen en oplossen. Het succes van ons lanceringsevent met 250 familiale ondernemers bevestigt dat we op het goede spoor zitten. Het platform leeft en we zijn vastbesloten het nog verder uit te bouwen.

Een van de hot topics in de family business is ‘de volgende generatie’. Zelfs los van de onderneming: hoe betrekt u de NextGen bij het familievermogen? Want de volgende generatie legt andere accenten: ze zijn veel gevoeliger voor de impact van het vermogen op milieu en maatschappij. Ook vrouwelijke ondernemers hebben een specifieke visie, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde Scorpiorapport over Elite Ondernemers. Net als de NextGen willen ze impact, en vaak slaan ze een brug naar filantropie en maatschappelijk verantwoord investeren. Het bevestigt dat we verder moeten op de ingeslagen weg. In het belang van uw vermogen en bedrijf. En voor de gemoedsrust in uw familie.

Olivier Van Belleghem,

Director BNP Paribas Fortis Wealth Management

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie