Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Het potentiële rendement stijgt, en het risico daalt'

©Shutterstock

Een extra potentieel rendement, terwijl het totale risico van de portefeuille daalt: volgens Stuart Schonberger, Managing Director van CDH Investments, is Aziatische - en meer bepaald Chinese - private equity een must voor iedere westerse belegger.

Waarom is het voor beleggers interessant om te kiezen voor Aziatische private equity? En welk aandeel van hun portefeuille mag daarin belegd zijn?

Een goed uitgewerkte beleggingsstrategie bevat een deel activa met een hoger rendement, maar heeft ook een veiligheidsmarge voor turbulente tijden op de markten. Private equity biedt een tegengewicht voor meer volatiele activa. En in die activaklasse leveren Aziatische activa vrij hoge potentiële rendementen op lange termijn die weinig correlatie vertonen met privateequitybeleggingen in meer mature economieën.

Het rendement stijgt dus, terwijl het totale risico daalt. Het is belangrijk om deze investeringen steeds af te toetsen binnen je globale portefeuille en rekening te houden met je persoonlijk beleggersprofiel.

Advertentie

Hoe moeten beleggers volgens u de Aziatische private-equitymarkt benaderen?

De Aziatische economieën behoren tot de meest dynamische ter wereld: enorme markten die een derde van de wereldbevolking omvatten, innovatieve bedrijven… Maar die activa zijn mogelijk wel minder liquide, minder transparant en minder efficiënt gereguleerd. Je mag ook het wisselkoersrisico niet verwaarlozen.

De Chinese markt heeft zich opengesteld voor internationale beleggers.

Stuart Schonberger
CDH Investments

Stuart Schonberger CDH Investments ©RV/DOC

Daarom raad ik Wealth Management-cliënten aan om een beroep te doen op gekwalificeerde beheerders, die al bewezen hebben dat ze rendement kunnen vinden over de economische cycli heen. Dat impliceert dat ze die ofwel zelf ter plaatse evalueren, ofwel een beroep doen op doorwinterde specialisten die over teams in Azië beschikken.

CDH Investments is al 30 jaar actief op de markt van Chinese private equity. Hoe heeft u die zien evolueren?

Die markt heeft zich opengesteld voor internationale beleggers. Er zijn nog slechts een paar beperkingen, bijvoorbeeld in verzekeringen en financiële diensten. Die zijn uitsluitend toegankelijk via plaatselijke fondsen in renminbi. Voor large caps (met een kapitalisatie van 100 miljoen tot meer dan 10 miljard dollar) kan de private-equitymarkt de vergelijking met een mature markt doorstaan.

De sectoren die een link hebben met internet, big data, handel, logistiek, onderwijs en gezondheid, en meer algemeen met consumptiegoederen, hebben de enorme Chinese binnenlandse markt als afzetmarkt. Dat beschermt hen vrij goed tegen een conjuncturele omslag.

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie