Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Life in Wealth

Programma over duurzaam ondernemen in Cambridge

Op uitnodiging van BNP Paribas Fortis Wealth Management hebben 25 CEO’s uit Europa en Azië tussen 14 en 16 maart deelgenomen aan een programma over duurzaam ondernemen in Cambridge. Een internationaal  succes, ontstaan uit een Belgisch idee.

25 CEO’s over duurzaamheid

‘Toen we het idee bij BNP Paribas lanceerden, vonden we het onmid-dellijk interessant genoeg om het op groepsniveau te tillen’, zegt Johan Boelen, Chief of Staff Private & Wealth bij BNP Paribas Fortis. ‘Alle deelnemers vonden die drie dagen bijzonder verrijkend, omdat ze ideeën konden uitwisselen over hun aanpak en over de transformatie van hun bedrijven naar meer duurzame structuren. Ook een werkbezoek aan het wereldbefaamde British Antarctic Survey stond op de agenda.’

Johan Boelen, Chief of Staff Private & Wealth bij BNP Paribas Fortis. ©Frank Toussaint
Advertentie

Het programma in Cambridge maakt sustainability plots heel concreet voor bedrijven. Dit wordt bevestigd door de zeer positieve feedback van de CEO’s.

Johan Boelen
Chief of Staff Private & Wealth bij BNP Paribas Fortis

Veel aandacht ging naar gerenommeerde sprekers zoals Paul Polman (CEO van Unilever), Philippe Joubert (executive chairman van de  Global Electricity Initiative van de World Energy Council) en managers van Jaguar/Land Rover en de Wates Group. Luc Van Liedekerke (Universiteit Antwerpen) presenteerde de eerste resultaten van het onderzoek van zijn nieuwe leerstoel ‘Wetenschappelijk onderzoek rond duurzaam beleggen’.

Stanford voor vrouwen

BNP Paribas Women Entrepreneur Program

Voor de derde keer nemen vrouwelijke CEO’s uit Europa, Azië en de Verenigde Staten deel aan het ‘BNP Paribas Women Entrepreneur Program’ op de prestigieuze campus in Palo Alto in Californië.

Het programma loopt van 8 tot 13 juli en wordt georganiseerd rond het thema leiderschap en groeiversnelling. Het wordt opgeluisterd door leden van de faculteit van de Stanford Graduate School of Business. Zo kunnen ze best practices delen en hun internationaal en interprofessioneel netwerk uitbreiden.

Women for a Changing World

300 vrouwelijke ondernemers uit publieke en private sector

BNP Paribas Fortis organiseert op 12 juni in de Docks Dome in Brussel ‘Women for a Changing World’, een symposium voor 300 vrouwelijke ondernemers uit de publieke en de private sector.

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN vormen de rode draad door de dag. Het symposium bestaat uit lezingen, workshops en rondetafelgesprekken rond een gemeenschappelijk doel: vrouwelijke ondernemers aanzetten om een betere wereld te creëren door middel van hun engagement en de uitwisseling van ideeën.

Lees verder
Logo
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie