Wereldspelers
 © Frank Toussaint
1 Leestijd

Beste van twee werelden

Onder de verantwoordelijkheid van
Cartamundi

'Het leven is een kaartspel. Wat je toebedeeld krijgt, ligt vast. Hoe je er mee speelt, is je eigen keuze.' Die uitspraak van Jawaharlal Nehru, samen met Mahatma Ghandi de founding father van het huidige India, is om meerdere redenen van toepassing op Cartamundi.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

‘Als maker van speelkaarten leven wij bijvoorbeeld in een wereld die steeds digitaler wordt. Daar kunnen we niets aan veranderen, maar we hebben gelukkig wel de keuze hoe we daar mee omgaan.

Die disruptie maakt ons daarom ook niet bang. Integendeel, het houdt ons scherp. De toekomst van de speelkaartenindustrie is niet fysiek of digitaal, maar wel fysiek én digitaal. Dankzij onze innovatie en creativiteit slaan we de brug tussen die werelden, bijvoorbeeld door onze kaarten te koppelen aan tablets of extra mogelijkheden te ontsluiten via apps.

Ons succes danken we aan het niet aflatende streven om dé wereldwijde referentie te zijn voor alles wat te maken heeft met de innovatie, productie en verkoop van speelkaarten en kaarten voor spellen. Daarvoor heb je een cultuur nodig waarin betrouwbaarheid, ondernemerschap, samenwerking en betrokkenheid centraal staan.

Dat zijn ook niet toevallig onze bedrijfswaarden. Die zijn er niet op een blauwe maandag gekomen, nadat iemand een managementboek had gelezen. Ze komen van onderuit, en worden door iedereen gedragen. Het zijn de dingen waarmee wij ons onderscheiden.

Dat werpt ook zijn vruchten af. Sinds eind 2008, toen de crisis zwaar toesloeg, is Cartamundi met de helft gegroeid. De schwung blijft er ook in. In de VS verwachten we dit jaar bijvoorbeeld een omzettoename van 33 procent.

Advertentie

Advertentie