Guido Van der Schueren investeert in medtech

Het Waalse medtechbedrijf 3D-Side haalt 3 miljoen euro vers kapitaal op voor internationale expansie. Guido Van der Schueren neemt het voortouw in de kapitaalronde.

Van der Schueren is vooral bekend als de stichter van Artwork Systems. Hij investeerde later onder meer in het Gentse Adam Software en eerder dit jaar poogde hij nog Global Graphics van de beurs te halen.

Andere opmerkelijke investeerders zijn het implantatenbedrijf In2Bones en Marc Nolet de Brauwere. Die laatste deed onlangs nog zijn bedrijf Physiol van de hand. Physiol is een Luikse producent van ooglenzen en -implantaten voor patiënten met cataract. Ook TheClubDeal investeerde een klein bedrag in 3D-Side.

3D-Side, dat in Louvain-la-Neuve gevestigd is, werd opgericht door de ingenieurs Laurent Paul en Khanh Tran Duy. De twee ondernemers stampten in 2013 elk hun eigen bedrijf uit de grond, om twee jaar later de krachten te bundelden.

De ene ontwikkelde een technologie om onder andere schedelbreuken te herstellen met op maat gemaakte vervangstukken uit kunststof die uit de 3D-printer rollen.

De andere bedacht een tool om chirurgen te begeleiden bij het wegsnijden van bot bij patiënten met botkanker, waarna opnieuw een vervangstuk - tot op de millimeter precies - kan worden ingeplant.

Intussen was het bedrijf al betrokken bij een 600-tal chirurgische ingrepen, voornamelijk in België, Frankrijk en Spanje.

Nu gaat het bedrijf een stap verder en brengt het software op de markt die Tran Duy omschrijft als een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) voor medische implantaten. Het is een softwarepakket waarin het hele proces - concept, design, productie, logistiek, materialentraceerbaarheid, enzovoort - geïntegreerd wordt.

Met de centen wil 3D-Side de internationale toer opgaan. Het lonkt nadrukkelijk naar de Amerikaanse markt. Het bedrijf slikte vorig jaar nog een verlies van 200.000 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud