CUBA: Feestgedruis op het Eilandje

De feestjesbouwers van 5 voor 12 trachten ook dit jaar hun steentje bij te dragen tot het welslagen van de Zomer van Antwerpen. Waar dat de voorbije zomers gebeurde onder de noemers Hospitaal en Liverpool kozen ze voor deze editie voor het etiket CUBA.

Vorig jaar vonden de festiviteiten plaats in de Liverpool-hangar op het Eilandje. Deze keer doet het gebouw ernaast, de loods van de Waagnatie, dienst als gelegenheidslocatie. De organisatoren gaan er prat op een een breed spectrum van stijlen, genres, artiesten, live performers en dj's aan te bieden. Naast bekendere acts als Jacques Lu Cont, Adam F en Alison Goldfrapp (die hier debuteert als dj) staan er zoals steeds een resem nog te ontdekken artiesten op de planken en achter de draaitafels. Een weekend telt in Cuba drie nachten/ochtenden: de donderdagnachten/vrijdagochtenden zijn 'eerder experimenteel' van opzet, de vrijdagnachten/zaterdagochtenden zijn 'breder'. De zaterdagnachten/zondagochtenden bieden dan weer 'pretentieloos partyvertier' aan met resident-dj's Love Brothers en Mo & Benoelie.

Het wordt vooral uitkijken naar de optredens van de Antwerpse, grenzen slopende feestcombo's Wawadadakwa en Naft (Think Of One), die voor de gelegenheid de handen in elkaar slaan. Ander feestgedruis uit de Scheldestad komt van Babyjohn. De funkrockband heeft met 'Los Grooves' een single uit, en mocht op Beach Rock het tweede podium openen. Eerder dit jaar nam het combo in het Spaanse Ronda een eerste cd op. CUBA biedt alvast een voorsmaakje van dat debuutalbum dat in september in de winkel ligt. Ook de Antwerpse dj-producer Kelvin Smits tekent present. Samen met zijn gezellen nam hij onlangs eveneens een cd op in de Spaanse Enfrente Arte-studio's. De release van de opvolger voor het vier jaar oude debuut 'Exit All Areas' is voorzien in september. De muzikanten Pascal Deweze (Metal Molly, Mitsoobishy Jacson, Chitlin' Fooks), Pieter van Buyten (Flip Kowlier, The Kids, No No Newton), Helder Deploige, Stoffel Verlackt (El Tattoo Del Tigre, Flowers For Breakfast, Metal Molly) en Guy van Nueten (Tom Barman, Daan) hebben zich verenigd als Sukilove en stellen hun sympathieke mini-cd 'Talking In the Dark' voor.

CUBA

Rijnkaai 29, Eilandje Antwerpen, elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 2 augustus tot 7 september, exclusief donderdag 1 augustus, inclusief woensdag 14 augustus, telkens vanaf 23u

www.5voor12.be .

Programma: zie overzicht van de Belgische zomerfestivals

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud