Advertentie
Advertentie

2.000 jaar oude Chinese archieven gevonden

(belga) - Archeologen hebben in de Chinese provincie Hunan 20.000 bamboestrips gevonden met daarop documenten uit de Qin-dynastie (221-206 v.Chr.). De ontdekking wordt nu al vergeleken met de vondst van het terracottaleger in de provincie Shaanxi in de jaren zeventig, zo meldde The Straits Times zondag.

"Het is de eerste keer dat zo'n enorme hoeveelheid bamboestrips in China zijn gevonden die de geschiedenis beschrijven van de Voorjaar- en Herfstperiode (770-476 v.Chr.) tot de Westerse Han-dynastie (206 v.Chr.-25 n.Chr.)", aldus de onderdirecteur van het archeologische instituut van Hunan.

Het totaal aantal bamboestrips dat in China de afgelopen eeuw is opgegraven, bedraagt nog geen tweeduizend. De strips dienden als offici?le documenten waarop het politieke, economische en culturele leven werd vastgelegd.

De eerste Chinese keizer Qin Shihuang, de grondlegger van de Qin-dynastie, liet tijdens zijn regime alle registers verbranden en veel geleerden levend begraven. De nieuwe vondst biedt vermoedelijk een goed inzicht in zijn regeerperiode.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud