876.000 euro om Vlaming warm te maken voor hoofdstad

(belga) - Minister van Hoofdstedelijke Aangelegenheden Guy Vanhengel heeft 876.625 euro uitgetrokken voor culturele projecten en evenementen die er voor moeten zorgen dat Vlamingen van hun hoofdstad gaan houden. De projecten zullen uitgebreid gepromoot worden in Vlaanderen.

De Vlaming houdt doorgaans niet van Brussel. Om de inwoners van het Vlaams gewest warm te maken voor hun hoofdstad slaan de Ancienne Belgique, Onthaal en Promotie Brussel (OPB) en het 11 julicomité de handen in elkaar. Ze gaan dit jaar een aantal nieuwe evenementen op poten zetten en bestaande activiteiten beter promoten.

Tijdens de autoloze zondag op 21 september organiseert de AB bijvoorbeeld concerten. Voorts worden in de zomer en winter lunchtheater of korte middagconcerten georganiseerd die specifiek gericht zijn op de zowat 300.000 Vlaamse pendelaars die elke dag de stad binnenzwermen, zegt Jari Demeulemeester directeur van de AB.

Voor het eerst strijkt ook het radio 2-programma Zomertoeren neer in de Vlaamse hoofdstad. Zes keer zal de uitzending vanuit Brussel worden verzorgd. De organisatie Onthaal en Promotie Brussel moet al die activiteiten grote ruchtbaarheid geven in Vlaanderen.

Volgens Demeulemeester is het de bedoeling de Vlaming naar zijn hoofdstad te lokken voor activiteiten die hij nergens anders vindt. daarbij denkt hij bijvoorbeeld ook aan de uitreiking van de grote Vlaamse prijzen zoals de Zamu-awards.

Minister Vanhengel heeft alvast 876.625 euro over om de band tussen Vlaanderen en zijn hoofdstad te versterken. Daarvan is 743.680 euro echt nieuw. Het 11 juli comité kreeg immers in het verleden ook al subsidies van de Vlaamse overheid. De voorbije jaren bedroeg die ongeveer 100.000 euro. Bij de grote herdenking van 1302 was dat bij uitzondering een pak meer, met name 743.000 euro. De 11 juli viering kan dit jaar op ruimm 371.000 euro rekenen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud