Advertentie

Bart Demuyt wordt artistiek directeur Concertgebouw Brugge

(belga) - De raad van bestuur van het Concertgebouw in Brugge heeft Bart Demuyt aangesteld als artistiek directeur. Demuyt is thans actief als algemeen directeur van het Festival van Vlaanderen Brugge en maakt op 1 november de overstap naar het Concertgebouw.

Demuyt heeft ervaring als musicus, dirigent, pedagoog en artistiek leider in binnen- en buitenland.

Stefan Dewitte neemt de plaats in van Bart Demuyt als directeur van het Festival van Vlaanderen Brugge. Dewitte is de zoon van ridder Robrecht Dewitte, medestichter van het Festival van Vlaanderen Brugge.

Hij studeerde in 1983 af als laureaat muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut in Leuven. Vanaf 1985 was hij lector aan de Lerarenopleiding Sint-Andreas, nu de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) in Brugge. Dewitte doceerde er muziekdidactiek en vervulde er coördinerende functies. Daarnaast is Dewitte actief als musicus in de koorwereld. Hij speelt orgel en klavecimbel en treedt op als gastdocent en gastspreker.

Stefan Dewitte kent het Festival Van Vlaanderen Brugge door en door. Sinds 1976 maakt hij deel uit van het team vrijwilligers dat tijdens de festivaldagen mee instaat voor de organisatie. Vanaf 1983 is hij ook coördinator van de internationale wedstrijden voor oude muziek en werkt hij mee aan de samenstelling van de jaarlijkse programmatie van het festival.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud