Belgische filmsprokkels in Cannes

"Connected", het langspeelfilmdebuut van Pieter Van Hees en een productie van Acasa Esana (Tharsi Vanhuyse), is één van de acht projecten die geselecteerd zijn voor "Contact Rendez-vous" in Cannes.

Contact Rendez-vous is een service waarbij de filmproducent een agenda met nuttige contacten krijgt aangeboden. Voorwaarde is, dat het filmproject dit jaar nog wordt gedraaid en dat 30 tot 40 procent van het nodige budget nog niet rond is.

De Kinepolis Group heeft van het Media-programma een 'slate funding' gekregen van 120.000 euro voor vier op te starten projecten waaronder "Crusade in Jeans". Eric Caroen: "Het is de eerste keer dat een Vlaamse producent dit krijgt. Het is een belangrijk bedrag want dat is altijd het moeilijkste: een scenario schrijven en het project ontwikkelen. Vandaar dat de scenario's van de 4 filmprojecten allemaal door buitenlanders worden geschreven".

Carl Van der Auwera, oud-filmjournalist van "Het Laatste Nieuws" treedt voortaan op als salesagent voor Vlaamse films, zowel wat bioscoop-, video-, tv- als dvd-rechten betreft. De vier Vlaamse films die hij al in portefeuille heeft, zijn: "Osveta" (Jan Hintjens), "S." van Guido Henderickx, "Elixir d'Anvers" en "Kiekeboe" van Renaat Coppens.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud