British Museum sluit voor het eerst in 250 jaar wegens staking

Het British Museum sluit voor het eerst in zijn 250-jarig bestaan de deuren wegens een 24-urenstaking. Het personeel protesteert met haar actie tegen de besparingsplannen van de directie, waardoor 150 jobs zouden verdwijnen.

Na de dure renovatie van de Great Court en de bibliotheek, waarbij onder meer een glazen dak van toparchitect Norman Foss werd aangebracht, kreeg het museum te maken met de sterke daling van het toerisme ten gevolge van 11 september.

Robert Anderson, directeur van het British Museum, zei de acties van het personeel te begrijpen. Hij verklaarde dat de financiering voor kunstorganisaties aan een zijden draadje hangt.

Terry Adams, nationaal afgevaardigde van de Public and Commercial Services vakbond, zei dat de vakbondsleden niet de bedoeling hadden het museum te sluiten door hun actie. "Op die manier wordt een van de grote Britse culturele instellingen ernstige schade toegebracht", aldus Adams. Volgens de vakbondsafgevaardigde is een slechte financiering door de overheid de oorzaak van de problemen van het British Museum.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud