Britse groep Queen treedt onverwacht op nav Koninginnedag Amsterdam

De bezoekers van het Koninginnedagfeest op het Amsterdamse Museumplein werden dinsdagmiddag verrast met een optreden van de restanten van de Britse rockgroep Queen.

Het restant van Queen concerteerde zowat een uur, met een stevige grabbel uit de hitdoos. Zoals "Radio Gaga" en "We will rock you" dat traditioneel de handjes op elkaar kreeg, zelfs bij het zeer jonge volkje.

Queen trad, mét Mercury, voor het laatst in 1986 op. In 1991 werd de band ontbonden toen Freddy Mercury overleed aan Aids. Sindsdien traden Brian May, Roger Taylor en John Deacon nog drie keer samen op, onder andere voor een huldeconcert aan Mercury met onder meer Guns 'n Roses, David Bowie, Ian Hunter, George Michael en vele anderen. Dinsdag betraden Brian May en Roger Taylor in Amsterdam het podium. Bassist John Deacon was dus niet van de partij.

May en Taylor zijn betrokken bij de musical "We will rock you". Het verhaal van toneelschrijver en komiek Ben Elton gaat niet over Queen, maar speelt in de toekomst. De rockmuziek speelt daarin een prominente rol.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud