Britse komiek Bob Monkhouse overleden

(tijd) - De Britse komiek, komisch acteur en televisiepresentator Bob Monkhouse is op 75-jarige leeftijd overleden aan kanker. Sedert de jaren '50 was hij te zien in tal van tv-shows en in enkele films. Hij werd mateloos populair als presentator van tv-shows als 'Celebration Squares' en 'Family Values'.

Monkhouse was een monument in Groot-Brittannië. Hij kreeg verschillende onderscheidingen voor zijn carrière.

De in juni 1928 in Beckenham (Kent) geboren Monkhouse, begon zijn carrière als schrijver van 'comedy'-teksten en groeide uit tot een van Groot-Brittannië's topkomieken. Hij stond bekend als een workaholic. "Ik kan niet stoppen met werken", zei hij ooit. "Ik wil in het zadel sterven. Een dag waarop ik helemaal niets creatiefs gedaan heb, is voor mij een verloren dag".

"Hij was een echte vakman en een van de grappigste mensen ter wereld", zei Peter Prichard die 38 jaar lang als manager voor Monkhouse heeft gewerkt, en die ook zijn overlijden bekendmaakte.

Een van Bob Monkhouses grappen over zichzelf, luidde: "Als ik zei dat ik komiek wilde worden, hebben velen gelachen. Nu lachen ze niet meer, niet?"

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud