Brussel zoekt geld voor cultuurzaal in Europawijk

(tijd) - Daniel Ducarme, de minister-president van het Brussels Gewest en minister van Cultuur in de Franse gemeenschapsregering, is van plan om in de Europawijk een grote zaal voor culturele evenementen te bouwen. De zaal moet plaats bieden aan 2.000 toeschouwers en is gepland op een braakliggend terrein, vlak naast de ingang van de Belliardtunnel.

Het voorstel staat in het stedenbouwkundig plan dat een studiebureau heeft gemaakt om de Europese wijk nieuw leven in te blazen.

De bouw van een grote cultuurzaal is al geruime tijd een onderwerp van discussie in de hoofdstad. Bernard Foccroulle, de directeur van de Muntschouwburg, is al een tijdje aan het lobbyen om de gepaste infrastructuur te regelen om grote operaproducties, musicals en dansvoorstellingen naar België te kunnen halen.

De voorbije maanden vergaderden de voornaamste actoren uit de Brusselse culturele sector met Ducarme over de bouw van zo'n evenementenzaal. Ancienne België, het KunstenFESTIVALdesarts, Bozar, de Hallen van Schaarbeek, de Adac, het Kunstoverleg, Rosas en de directeur van Wielemans-Ceupens reageerden dinsdag unaniem positief op de komst van een zaal in de Europawijk.

In april komen premier Guy Verhofstadt, Romano Prodi, de voorzitter van de Europese Commissie, minister-president Daniel Ducarme en iemand uit de culturele sector samen om de prioriteiten voor de bouw van de zaal vast te leggen. Ducarme wil dat een derde van de kosten door Europa wordt gedragen.

TP

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud