Cultureel Jaarboek 2002: beknopte versie Antwerps beleidsplan

(belga) - Voor een beknopt overzicht van de grote ambities van het stedelijk cultuurbeleid 2003-2007 in Antwerpen, zal de Antwerpenaar beroep kunnen doen op het nieuwe Cultureel Jaarboek 2002 Antwerpen. Het Jaarboek, met als ondertitel 'De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus', werd donderdag in aanwezigheid van cultuurschepen Eric Antonis (foto: reporters) en burgemeester in spe Patrick Janssens voorgesteld.

Het Cultureel Jaarboek biedt een vlot leesbare en creatief geïllustreerde samenvatting van het Antwerps cultuurbeleidsplan 2003-2007, dat een paar honderd pagina's dik is. De complexe beleidsplantekst werd door Ingrid Vander Veken omgezet in gewone mensentaal. In achttien beknopte hoofdstukken, die titels meekregen als 'Problemen met de p van proberen', 'De Jannen zonder vrees' of 'Een koekje van bladerdeeg', wordt een beknopt overzicht gegeven van het Antwerpse cultuurbeleid.

De foto's bij het Jaarboek werden gemaakt door de Antwerpse fotograaf Charif Benhelima. Hij trok maandenlang langs straten en pleinen en schoot her en der schitterende sfeerbeelden en stadsportretten.

'De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus' is een publicatie van de dienst Antwerpen Cultuurstad en is gratis verkrijgbaar bij Prospekta aan de Grote Markt en bij Antwerpen Cultuurstad in de Wisselstraat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud