Damme gaat zich profileren als Uilenspiegelstad

(belga) - De stad Damme heeft zijn Uilenspiegelmuseum vernieuwd en maakt zich klaar om zich naar aanleiding van het verschijnen van een Duits-Vlaamse tekenfilm rond Tijl Uilenspiegel als de Uilenspiegelstad bij uitstek te profileren. Er komen nog tal van initiatieven in Damme om van 2004 een Uilenspiegeljaar te maken.

Toen het Uilenspiegelmuseum vijf jaar geleden zijn deuren opende, stond de wetenschappelijke benadering van het fenomeen Uilenspiegel centraal. Met de nieuwe opstelling zet het museum opnieuw de verhalen van Uilenspiegel in de verf. Zo herschreef Guy Segers, voorzitter van de Uilenspiegels Kring, enkele verhalen en laat hij die in Damme afspelen.

Niet alleen het museum richt zich meer naar kinderen, ook de MuseumVertelWandeling doet dat. Dit nieuwe evenement van de educatieve museumwerking richt zich vooral naar scholen en ouders met kinderen. Er is ook een educatief pakket samengesteld voor de drie laatste jaren van het lager onderwijs. In het pakket zitten opdrachten rond taal, wiskunde en plastische opvoeding.

In samenwerking met Geoart VZW, wat staat voor kunst in het Gemeenschapsonderwijs, wordt een kunstproject uitgewerkt dat zowel in de basis- als het secundair onderwijs over heel Vlaanderen plaatsvindt en waarbij het Damse Uilenspiegelmuseum centraal staat.

Zowel de Dienst voor Toerisme van Damme als de regiowerking Het Brugse Ommeland van Westtoer, verwachten heel wat van de Duits-Vlaamse tekenfilm Tijl Uilenspiegel die op 17 maart in ons land uitkomt. Dankzij een resem initiatieven wil men de link leggen tussen de film en Damme als Uilenspiegelstad. De première van de tekenfilm heeft in het Brugse Concertgebouw plaats.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud