Eerste eigen jaarprogramma Brugs Concertgebouw voorgesteld

(belga) - De leiding van het nieuwe Brugse Concertgebouw heeft donderdagavond haar eerste eigen jaarprogramma voorgesteld. Het jaarprogramma moet het cultuurgehalte in de Breydelstad hoog houden nadat Brugge in 2002 een jaar lang de titel van Europese Culturele Hoofdstad mocht dragen.

Het Concertgebouw stippelde een gevarieerd traject uit met muziek en podiumkunsten uit alle windstreken en stijlperiodes. Wereldorkesten met topdirigenten en -solisten, jazzlegendes, nieuwsgierige wereldmuzikanten en een heel rits vaste bewoners. De aftrap van het programma in 2003 wordt gegeven op 7 januari 2003 met een ontmoeting tussen componist Ludwig van Beethoven en het ensemble Concerto Köln en jazzpianist Uri Caine.

Het Concertgebouw wil in de toekomst een muzikale broedplaats blijven. Daarom krijgen Vladimir Ashkenazy, Anima Eterna, Jos van Immerseel, cellist Arne Deforce, het Danel Kwartet, dj Eavesdroppe en vj-kwartet Visual Kitchen een vaste stek in het bijna afgewerkte gebouw. Zij krijgen op die manier de kans om nieuwe producten uit te werken.

De grote concertzaal met 1200 zitjes moet het kloppend hart van het complex blijven. Daarom zijn naast een aantal Belgische producties ook voorstellingen door ondermeer het Philharmonia Orchestra Londen, het Mahler Chamber Orchestra, het BBC Symphony Orchestra en het Rotterdams Filharmonisch Orkest geprogrammeerd.

Ook de kamermuziekzaal zal in 2003 niet leegstaan. Daar worden ondermeer de liefhebbers van historische en 20ste-eeuwse muziek verwend, met ondermeer recitals van Brian Asawa, Jan Michiels, Lucy van Dael en Gloria Banditelli.

Het Concertgebouw bouwt in 2003 ook verder aan de cross-over-revolutie. De officiële grenspalen tussen jazz, blues, folk en wereldmuziek worden er begraven. Daarnaast zoeken twee reeksen van verrassingsconcerten of 'sneak previews' een publiek voor vernieuwende interpretaties van nieuwe, respectievelijk oude muziek.

Daarenboven is ook aan de kinderen gedacht. Terwijl de ouders in de foyer moeten blijven, worden zijn in 2003 getrakteerd op onder meer een galaconcert door Prima la Musica of een muzikale voorstelling van Radio Ping Pong.

De kaartenverkoop van het seizoen 2003 start op 9 november om 9 uur voor de 'Vrienden van het Concertgebouw' en de abonnees. Vriend worden kan vanaf 50 euro. De losse ticketverkoop start vanaf 22 november. Meer info op www.concertgebouw.be . Tickets bestellen kan via 070.22.33.02 of aan de balie van het Concertgebouw.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud