Advertentie

Gentse Feesten: nieuwe initiatieven trekken massa's volk

(belga) - De eerste dag en nacht van de Gentse Feesten zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Gentse Feesten-burgemeester Daniël Termont (sp.a) zei op een persconferentie zondag dat er bijzonder veel volk is komen opdagen en maakte gewag van meer dan 200.000 bezoekers.

Vooral de nieuwe initiatieven lokken volk. Het Jazz-festival "Blue Note" heeft de voorverkoop van tickets bijna volledig moeten stilleggen en de Oude Beestenmarkt barstte zaterdagavond uit haar voegen. Daar trad Filip Kowlier en 't Hof van Commerce op. Termont: "De Oude Beestenmarkt kent bijna een té groot succes. Als de volkstoeloop blijft zoals gisterenavond, zullen we de Nieuwbrugkaai (naast het plein) moeten afsluiten".

Veel positieve geluiden dus, ook vanwege De Lijn. Woordvoerder Frank Vanden Bulcke: "Voor het eerst gelden de gewone vervoersbewijzen op alle trams en bussen en dat laat zich voelen. Zo hebben we zelfs vijf nachtlijnen moeten ontdubbelen en extra bussen moeten inleggen om iedereen te kunnen vervoeren". In totaal namen 4.900 mensen de nachtbus, de 'Park & Ride' heen en terug naar Flanders Expo bediende 9.730 reizigers.

Als er al geluidshinder was, zoals op het Sint-Baafsplein en tijdens de Polé-Polé-optredens, dan gaat het louter om kinderziekten, zegt Marijke Mahieu van de dienst Leefmilieu. De nodige vaststellingen werden gedaan en met de organisatoren zijn afspraken gemaakt.

Tenslotte werden zondag ook de prijzen toegekend voor de beste acts tijdens de openingsstoet van zaterdag. Bewegingstheater "Exces" kaapte de eerste prijs weg en ontvangt 575 euro. Tweede en derde zijn Pierke Pierlala, met 't Spelleke van drei kleuten, en de vzw Jeugd en Stad. Zij krijgen respectievelijk 573 euro en 530 euro. De andere deelnemende groepen verdelen de rest van het prijzengeld onder elkaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud