Advertentie

Gentse Feesten officieel geopend door burgemeester

(belga) - Burgemeester Frank Beke (SP.A) heeft vrijdagavond 19 juli de Gentse Feesten officieel geopend. Iets na zessen kreeg de schepen van Feestelijkheden, Daniel Termont (SP.A), de sleutel van de stad overhandigd. In een toespraak in het Gentse stadhuis haalde de schepen herhaaldelijk uit naar de alternatieve openingsparade van zaterdag onder leiding van andersglobalist Eric Goeman.

"Dit jaar is voor de 159ste Gentse Feesten een scharniermoment", zei burgemeester Beke voor een volle zaal genodigden. Nu de woonwagen van Trefpunt gerestaureerd is, dient zich een nieuwe generatie organisatoren aan: na wat getouwtrek werd de feestenzone immers uitgebreid met het Hippeplein en de Oude Beestenmarkt.

"Feesten van de vernieuwing", klonk het andermaal in de toespraken omwille van extra kinderactiviteiten, een nieuw veiligheidsplan en verdere professionalisering. De Genste Feesten zijn volgens Beke uitgegroeid tot een model in Vlaanderen dat toont hoe vermaak en cultuur kunnen samengaan.

Schepen Termont diepte een rits anecdotes op uit de geschiedenis van de Gentse Feesten ( www.gentsefeesten.be ) om er de voorbereidingen van deze 159ste editie mee te besprenkelen. Zo moest het stadsbestuur reeds in de 16de eeuw beteugelend optreden, aldus de schepen. Daarmee relativeerde Termont in ??n klap de heibel rond de officieuze openingsparade van Goeman.

Na de toespraken mochten de gasten, onder wie tal van nationale en lokale politici, het glas heffen op de Feesten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud