Advertentie

Gentse Feesten wil volgend jaar meer aandacht aan bejaarden schenken

(belga) - De Gentse Feesten zijn amper begonnen of het stadsbestuur maakt al plannen voor een volgende editie. Feesten-burgemeester Daniël Termont (sp.a) betreurt dat er momenteel weinig te doen is voor gepensioneerden die tijdens de feestelijkheden niet meer terecht kunnen in clubhuizen of aan de koffietafel. Namiddagprogrammeringen op ongebruikte podia kunnen volgend jaar soelaas bieden.

Termont zei dinsdagmiddag dat er dit jaar beduidend meer volk komt opdagen voor spektakels en evenementen die in de namiddag plaatshebben. Toch staan op dat ogenblik nog heel wat podia er verlaten bij, en indien de budgetten het toelaten, wil de schepen van Feestelijkheden ze graag gebruiken om de derde leeftijd van brood en spelen te voorzien.

Jan Schiettekatte van de dienst Feestelijkheden wil dan weer meer esthetiek in de volgende editie. "Nu al besteden organisatoren aandacht aan het esthetische aspect van de feesten", zegt hij, en verwijst hiervoor naar het podium op het Sint-Baafsplein. Daar staat een stalen gevaarte opgesteld van kunstenaar Lucas Van Haegenborgh: 14 meter hoog, 15 meter diep en 20,6 meter breed en overspannen met een wit zeil. Het mecano-geraamte is in verschillende kleuren geverfd en moest een alternatief bieden voor de zwarte dozen die concertpodia vaak zijn. "Of het podium geslaagd is of niet, laat ik in het midden", zei de directeur van Feestelijkheden, "maar ik vind toch dat men probeert esthetiek in te bouwen".

En opnieuw klinkt ook de roep om de programmering van de verschillende pleinen beter op elkaar af te stemmen, hoe moeilijk dat ook ligt bij organisatoren. Guido De Leeuw (Trefpunt) merkt dit jaar inderdaad een groter publieksverloop op. De sferen en stijlen van de verschillende sites overlappen elkaar steeds meer en door het overaanbod zijn er almaar meer kijklustigen die her en der gaan "shoppen".

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud