Italiaanse filmprijs voor Vlaamse jeugdfilm 'Schaduwen'

De Vlaamse jeugdfilm "Schaduwen" heeft zaterdag het jaarlijkse Internationale Filmfestival Ciak Junior in het Italiaanse Treviso, bij Venetië, gewonnen. Dit kinderfilmfestival wordt jaarlijks georganiseerd door UNESCO en heeft de bedoeling jonge mensen in de praktijk kennis te laten maken met het medium film.

"Schaduwen", de allereerste Belgische inzending op het Ciak Junior-festival, is een kortfilm van 12 minuten gemaakt door de Audiovisuele afdeling (AVV) van het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA) in Antwerpen op initiatief van het Vredescentrum Antwerpen (Unesco Vlaanderen). Het project werd productioneel ondersteund door de Antwerpse Televisiezender ATV en Option Facilities uit Mechelen.

Het verhaal en de acteurs werden geleverd door de Brugse Guido Gezelleschool. De film handelt over een meisje van 15 jaar dat verneemt dat ze blind wordt. Het creatieve idee - het acteren, het filmen en het monteren - gebeurde grotendeels door jonge mensen, wat uniek is aangezien de andere deelnemende landen de uitvoering van hun project aan televisiestations over laten.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud