Kim Clijsters wordt heldin in stripverhaal

(belga) - Tennisster Kim Clijsters uit het Limburgse Bree wordt toegevoegd aan het lijstje Bekende Vlamingen aan wie een stripverhaal word gewijd. Standaard Uitgeverij brengt tegen half maart het eerste album onder de reeksnaam "Kim" op de markt.

De strip zal zich niet uitsluitend toespitsen op de sportieve prestaties van Kim Clijsters, maar ook verhalen over de bijwijlen grappige en spannende avonturen van het nummer twee op de wereldranglijst van het vrouwentennis.

Het eerste album, "The Fat Cup" genaamd, zal eveneens in voorpublicatie in de kranten "Het Belang van Limburg" en in de VUM-titels "Het Nieuwsblad" en "Het Volk" verschijnen. Verwacht wordt dat dit tegen half maart, begin april zal gebeuren. Wanneer het eerste album precies in de winkel zal liggen, is nog niet duidelijk. "Alles hangt af van hoe snel de tekenaars kunnen volgen. Het is alleszins de bedoeling dat het album tegen eind april in de winkel verkrijgbaar is", zo luidt het bij Standaard Uitgeverij.

Tekenaars Wim Swerts en Luc Vanasten van het productiehuis Lighthouse, van wiens hand ook de strips "Samson en Gert", "W817" en "Kabouter Plop" zijn, zorgden alvast voor een zeer herkenbare Kim. "Wij hebben Kim een rond gezicht gegeven met een aantal zeer herkenbare karakteristieken zoals de kin met het puntje, een wipneusje, een brede sympathieke lach en een weelderige dos haar", aldus Tongenaar Wim Swerts.

In de strip zelf zullen ook vader Lei en het hondje Beauty aantreden. Wie de striplezers niet te zien zullen krijgen, is verloofde Leyton Hewitt en andere tennisvedetten. Daarnaast wordt de reeks opgevuld met een aantal fictieve personages die Kim tijdens haar avonturen tegen het lijf loopt, zo luidt het nog.

Hec Leemans, bekend van de reeksen "FC De kampioenen" en "Bakelandt", is verantwoordelijk voor de scenario"s van de Kim-reeksen. Naar verluidt was geen sprake van enige bemoeienis van de familie Clijsters in het sturen van het scenario. De familie speelde de tekenaars wel een aantal waargebeurde feiten door die bruikbaar voor de reeks kunnen zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud