Advertentie

Kuifje krijgt munt van tien euro voor 75ste verjaardag

(belga) - De stripheld Kuifje krijgt ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag een zilveren muntstuk van tien euro waarop hij en zijn trouwe hond Bobby staan afgebeeld. Deze zilveren munt is vooral bestemd voor de verzamelaars en de Kuifje-liefhebbers. Maar met munt kan tevens officieel worden betaald.

foto belga: De eerste stukken van tien euro ter ere van de 75ste verjaardag van Kuifje op 10 januari.

Op 10 januari 1929 begint de legendarische reporter zijn loopbaan in 'Le Petit Vingtième', een bijlage van het dagblad "Le XXème Siècle". Kuifje maakt dan zijn opwachting in 'Tintin au pays des Soviets'. Het bedrijf Moulinsart dat de nalatenschap van Hergé beheert, heeft naar aanleiding van die 75ste verjaardag allerhande festiviteiten gepland en de uitgifte van dit zilveren muntstuk kadert daarin.

Het is de eerste keer dat een denkbeeldige figuur uit de stripwereld op een Belgisch muntstuk staat, of het nu om de frank of de euro gaat.

Het zilveren muntstuk van tien euro werd geslagen op een beperkte oplage van 50.000 exemplaren. Op de voorzijde is het logo van de 75ste verjaardag met Kuifje en Bobby gegraveerd en de keerzijde draagt de afbeelding van de Europese unie en de nominale waarde.

De zilveren Kuifje-munt wordt vanaf februari verkocht voor 31 euro in een verpakking met illustraties van Hergé.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud