Advertentie

Marokko krijgt culturele week in Gent

(belga) - Wie iets wil bijleren over Marokko kan tussen 24 en 31 januari terecht in Gent. De vzw Reis- en Opleidingscentrum ROC organiseert een culturele week over het Noord-Afrikaanse land. Op het programma staan twee films, een lezing met een diareeks, eten, muziek en keramiek.

De Vlaamse keramist Dirk Vanhaeren vertoefde een week in Marokko om er de sfeer op te snuiven. Hij kreeg er de eerste kneepjes van de Marokkaanse pottenbakkerij onder de knie. Terug in Gent geeft hij in keramiek zijn impressie van de Marokkaanse kuststad Essaouira: een veertigtal boten in aardewerk.

Zijn gastheer in Marokko en eveneens keramist was Ahmed Serghini, die Vanhaeren vervoegt in het Tui TravelCenter aan de Vogelmarkt voor een dubbeltentoonstelling.

Op maandag 26 januari wordt in de bioskoop Studio Skoop de in Cannes bekroonde prent "Mille Mois" gedraaid, over een jongetje uit een afgelegen dorp in het Atlasgebergte en opgroeit in een wereld die hem tegelijk bedriegt en beschermt.

Dinsdag toont globetrotter Lode Nusselein in het Sint-Paulusinstituut taferelen uit de Arabische en Berbercultuur van Marokko. Professor John Everaert van de Gentse Universiteit neemt de dag erna de fakkel over met een lezing en een illustratieve diareeks over Marokko. De culturele week wordt afgesloten met een concert in de Bijloke op 30 januari. Op de affiche staat "moderne Berbermuziek" ("Mallal" uit Ouarzazate en "Imtaouin" uit Gent).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud