"Minoes" van Vincent Bal gaat ook Duitsland veroveren

De naar het jeugdboek van Annie M.G. Schmidt gedraaide film "Minoes" van Vlaams regisseur Vincent Bal, komt op 8 augustus in 150 zalen uit in Duitsland. Als de, in het Duits gedubde, prent blijkt aan te slaan bij onze oosterburen, worden er de week nadien al, 400 kopieën op de losgelaten.

Volgens Vincent Bal wordt ook aan een release in Groot-Brittannië gewerkt. "En zelf hoop ik dat 'Minoes' ook kan uitgebracht worden in Japan. Vorig jaar was 'Minoes' daar het jeugdboek van het jaar en verplichte lectuur op zowat alle scholen. Dat zou pas mooi zijn!" aldus Bal, die eerder de jeugdfilm "De Man van Staal" maakte.

Duitsland is het derde land waar "Minoes" wordt uitgebracht. In Nederland was deze Nederlandse productie met een Vlaamse regisseur al een kassakraker: er werden 820.000 tickets verkocht. In België, waar nog altijd een tweetal kopieën in omloop zijn, was de film een bescheiden succes met 60 à 70.000 kijkers.

Ondertussen is ook een vierdelige tv-versie van "Minoes" in de maak. En tegen Kerstmis komt de film uit op video en dvd.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud