MTV Movie Awards: bekroning van de tienersmaak

"The Fellowship of the Ring", Peter Jacksons eerste deel van de geplande trilogie The Lord of the Rings, is zaterdagavond (plaatselijke tijd) tijdens een later uit te zenden "plechtigheid" in Los Angeles bekroond met de MTV Movie Award voor Film van het Jaar.

Het merendeel van de andere onderscheidingen voldeed aan een blijkbaar ijzeren MTV-wet: films die door volwassen filmcritici grondig zijn gekraakt. De Awards worden via het internet toegekend door het in principe acht miljoen mensen sterke MTV-publiek.

"The Fellowship" rekende in zijn categorie af met "Black Hawk Down", "Shrek", "Legally Blonde" en "The Fast and the Furious".

De belangrijkste onderscheiding van de Movie Awards, een al dan niet humoristische knipoog naar Hollywood, is eigenlijk niet de film, maar de kus van het jaar. Die eer was weggelegd voor Jason Biggs en Sean William Scott, die hoewel zij beiden tot de mannelijke kunne behoren in de puber(ale)komedie "American Pie 2" elkaars mondholtes tongmatig grondig verkennen.

Denzel Washington ontpopte zich in "Training Day" met afstand tot Schurk van het jaar. Voor diezelfde rol had de zwarte acteur in maart de acteursoscar ontvangen. Voor het jonge MTV-volkje was evenwel rapper Will Smith dé acteur van het jaar, en dit met zijn vertolking van bokslegende Mohammed Ali in 'Ali'.

Tot beste actrice werd Nicole Kidman voor haar rol in "Moulin Rouge" uitgeroepen. De musical van Baz Luhrmann werd voorts bekroond met de award voor beste "musical sequence". Toch toonde de ex van Tom Cruise zich een beetje ontgoocheld - zij aasde ook op de beste filmzoen (met Ewan McGregor). "We hadden wat meer moeten oefenen, Ewan", zei een begerige 34-jarige Australische schone.

Als grootste talenten manifesteerden zich Orlando Bloom (in "Lord of the Rings") en Mandy Moore (in "A Walk to Remember"). Vin Diesel en Paul Walker vormden, althans volgens het MTV-publiek, het beste duo op het witte doek. De beste gevechtsscène zat in het Jackie Chan-vehikel "Rush Hour 2" en het beste actiefragment zat in "Pearl Harbor" (waar precies is niet duidelijk). Blijkbaar vond men dat bij BBC-Online wat te gortig: daar werd de actie-award verkeerdelijk (?) aan Ridley Scotts keiharde Somaliëdrama "Black Hawk Down" toegeschreven.

Overigens deden alle winnaars opmerkelijk flink hun best, hun acceptance speeches met humor te spijzen. Voorts konden de billen gekletst worden met een Hobbit-dansje van de Fellowship-filmcrew én een parodie op Spiderman.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud