Musical Nord-Ost speelt verder in gegijzeld theater

(belga) - De musical Nord-Ost wordt over ongeveer twee maanden weer opgevoerd in het Doebrovka-theater, waarvorige week nog de gijzeling plaatsvond door Tsjetsjeense rebellen. Het besluit om Nord-Ost weer op hetzelfde toneel te laten doorspelen, viel tijdens een ontmoeting van de regisseur van het stuk, Vasiliev, met de Russische vice-premier Matvienko en minister van Cultuur Sjvydkov, zo meldde vrijdag het persbureau Interfax.

Vasiliev liet na de bespreking weten dat er op deze manier "de minste tijd, de minste moeite en het minste geld" nodig is om de musical weer op de planken te krijgen. Eerder deze week had hij nog gezegd dat het "uitgesloten" was dat Nord-Ost in hetzelfde theater zou doorspelen, omdat de plek "gedrenkt was in bloed".

De producers van de musical krijgen nu van het ministerie van Cultuur ruim 100.000 euro om het stuk weer op het toneel te krijgen. De acteurs krijgen enkele maanden een overbruggingsuitkering zodat zij geen ander werk hoeven aan te nemen.

Tijdens de beƫindiging van de gijzeling door Russische elitetroepen, kwamen zeker 119 gijzelaars en bijna 50 gijzelnemers om het leven. Onder de acteurs, musici en andere werknemers van de musical vielen zeker achttien doden.

In ziekenhuizen liggen nog 172 mensen die een overdosis van het verdovende gas hebben ingeademd die door de troepen is gebruikt om de terroristen te overmeesteren. Van zeker zeven van hen is de toestand kritiek. Eerder mochten 479 voormalige gijzelaars naar huis, sommigen moesten echter na enige tijd weer naar het ziekenhuis terugkeren, zo meldt Interfax.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud