Advertentie

"Muziek & Woord" viert dertigste verjaardag

(belga) - Het maandblad "Muziek & Woord" viert deze maand zijn 30ste verjaardag. Het culturele programmablad van radionet Klara haalt een oplage van 5.000 exemplaren en behoort daarmee tot de koplopers onder de cultuurbladen.

Toen de derde zender van de VRT-radio in 1974 een volwaardig radionet met de naam BRT-3 werd, hield Georgette De Rijcke, die toen productieleider "Woord" van het net was, het nieuwe programmablad boven de doopvont. De redactie ervan kwam van bij het begin in handen van Leen Boereboom. Dertig jaar later is zij nog steeds de hoofdredactrice.

Wat startte als een bescheiden, gratis programmakrantje zonder veel redactionele bijdragen, groeide uit tot een vaste waarde in het landschap van de Vlaamse culturele tijdschriften, luidt het. In 1983 werd het blad, ter gelegenheid van het honderdste nummer, omgevormd tot een magazine, eerst nog in zwart/wit, later in kleur.

In de loop der jaren groeide het blad uit tot het cultureel programmablad van Klara. Het brengt ook redactionele bijdragen over muziek en culturele onderwerpen die op Klara aan bod komen. Voorts krijgt ook Canvas aandacht. Diverse Nederlandstalige auteurs en prominenten uit de wereld van de klassieke muziek leverden al een bijdrage.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud