Nederlands-Vlaamse film "Engine Trouble" in Cannes in première

Behalve "Alias" van Jan Verheyen is er nog een Vlaamse filmproductie op de filmmarkt in Cannes: "Engine Trouble" ging er donderdagmiddag in première, in een regie van de debuterende Marc Ickx die ook de muziek voor de film componeerde.

De horrorthriller "Engine Trouble" (Motorpech) werd in oktober vorig jaar opgenomen in Kortrijk en Lombardsijde en werd geproduceerd door IDEP (Kortrijk) en US Entertainment Group (Amsterdam). Producenten zijn Johan Vandewoestijne (James Desert) en Paul Keurvers (Nederland).

"Engine Trouble" vertelt hoe een meisje na motorpech in een desolaat landschap af te rekenen krijgt met een moorddadige familie en in een ware nachtmerrie verzeilt. De hoofdrollen worden gespeeld door de Zweede Cecilia Bergqvist, de Amerikaan Bob Dougherty en de Nederlander Marcel Romeyn. Deze Engels gesproken film werd gerealiseerd buiten het systeem om, zonder enige subsidie van welke instantie dan ook. De release in België is voorzien voor het najaar.

"Engine Trouble", een 350.000 dollar-movie, wordt wereldwijd verdeeld door Quantum Ent. uit Los Angeles. De idee voor de film dateert precies van 1 jaar geleden in Cannes. Producent Keurvers: "Omdat we buiten het systeem hebben geproduceerd, is de film nu al klaar".

Een andere Vlaamse film, "Een meisje", het langspeelfilmdebuut van Dorothée Vandenberghe geraakte niet tijdig klaar voor Cannes. De eerste kopie zou op 5 juni worden opgeleverd. De Belgische première staat wel al vast: 4 september.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud