Nog sprankeltje hoop voor Noir Désir op Dourfestival

Van 11 tot 14 juli vindt de veertiende editie van het alternatieve Dourfestival plaats. Op de affiche prijken onder meer George Clinton, Ken Ishii, Indochine, Jah Wobble, Smith and Mighty, Suicidal Tendencies, 2 many dj's, Saïan Supa Crew, An Pierlé en Rémy Bricka. Er zou bovendien nog een sprankeltje hoop bestaan dat Noir Désir nog bij die namen wordt gevoegd. De Franse band zegde eerst toe maar later weer af voor het festival. De annulatie weekte verschillende reacties los, bij zowel het publiek als de pers, die ook de groepsleden aan de oren kwamen.

Carlo Di Antonio, de organisator van het festival, stelde na overleg met het management dat Noir Désir in de loop van de volgende 48 uren de knoop zou doorhakken. "Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben om ze naar hier te halen. Laten we de groep nu even wat tijd bieden en een sprankeltje hoop bewaren. Ik heb het gevoel dat ze zouden kunnen terugkomen op hun beslissing", aldus Di Antonio donderdag.

De affiche van de editie-2002 is zoals elk jaar zeer uitgebreid. Gedurende vier dagen kunnen meer dan 200 muzikanten, groepen en dj's zich verspreid over zeven podia naar believen uitleven. En naar goede gewoonte, werden de namen niet uit één muzikaal genre gepuurd.

Donderdag staat dit jaar in het teken van de drum'n'bass, met namen als Dillinja, DJ Storm en Uncut op de affiche. Later is het de beurt aan funkbeest George Clinton and the P-Funk Allstars, waarna de Japanse techneut Ken Ishii een dj-set ten beste geeft. Vreemde eend in de bijt op de openingsdag is de ondertussen 53-jarige Rémy Bricka.

De dag nadien wordt plaats geruimd voor onder meer Mud Flow, Suicidal Tendencies, Gonzales en de Fucking Dewaele Brothers, wier dj-werk zelfs in de Verenigde Staten hoge ogen gooide. Dezelfde dag komen ook hip hop-fans ruimschoots aan hun trekken, met onze landgenoten van Grazzhoppa en Lefto op de affiche.

In de loop van het weekend is het de beurt aan Indochine, Miossec, Dominique A, Jah Wobble (ex-bassist van Public Image Limited), Alec Empire, Smith & Mighty (legendarisch dub-duo uit Bristol, heimat van onder meer Massive Attack), Jazzanova, Howe Gelb (Giant Sand) en Coil. Hardcore-fans kunnen terecht bij Pro Pain en Agnostic Front.

De Belgische driekleur tijdens de vierdaagse wordt verdedigd door onder andere An Pierlé, Millionaire en Flip Kowlier, Zornik, Starfighter en het circus Discobar Galaxie.

Een dagticket voor het festival kost 25 euro in voorverkoop. Een ticket voor de vier dagen kost 55 euro in voorverkoop. Voor de toegang tot de camping betaal je 6 euro. Tickets zijn verkrijgbaar in alle Fnac-winkels en de gebruikelijke voorverkooppunten.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud