'Open Tuinen' stelt 329 tuinen open voor grote publiek

(belga) - De Landelijke Gilden organiseren dit jaar voor de twaalfde keer Open Tuinen. Tijdens deze editie wordt een recordaantal van 329 tuinen opengesteld voor het grote publiek. De meeste tuinen zijn toegankelijk op diverse dagen van april tot september. Op 26 en 27 juni kunnen tuinliefhebbers terecht op het Open Tuinen-weekend.

Antwerpen en Vlaams-Brabant tellen traditioneel het grootste aantal opengestelde tuinen, op de voet gevolgd door Limburg en Oost-Vlaanderen. West-Vlaanderen maakt dit jaar zijn achterstand goed door 64 tuinen open te stellen.

Nog nieuw zijn de twee historische stadstuinen van Antwerpen en zes Nederlandse tuinen die in het aanbod werden opgenomen. In Vlaams-Brabant zijn er de thematuinen met een circuit langs een aantal vijvertuinen en tuinen met een afvalwaterzuiveringssysteem.

In totaal biedt Open Tuinen 26 bewegwijzerde tuincircuits die worden beschreven in de tuingids 'Open Tuinen 2004'. Deze gids kan verkregen worden bij de Landelijke Gilden of in het AVEVE-tuincentrum. Voor meer informatie kan je terecht op de website www.opentuinen.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud