Oplossing in de maak voor Gentse Boekentoren

(belga) - Er is een oplossing in de maak voor de met verval bedreigde Boekentoren in Gent. De renovatie van de centrale bibliotheek van de Gentse Universiteit zou zo'n 41 miljoen euro kosten.

Dat bleek uit een recente studie van de Antwerpse bouwpromoter Project2. Andreas De Leenheer, de Gentse rector, heeft woensdag geopperd dat de universiteit haar deel - ongeveer 27 miljoen euro - zou lenen bij de banken. De overheid zou dan de resterende 14 miljoen euro moeten bijpassen.

Sophie Dewaele, de woordvoerster van de universiteit, benadrukt wel dat het om een denkspoor gaat. De raad van bestuur van de universiteit moet hierover nog intern een beslissing nemen.

Woensdag is over een mogelijk reddingsplan voor het bibliotheekcomplex gepraat tussen rector De Leenheer en vertegenwoordigers van de stad, de provincie en het Vlaams Gewest.

Volgens de rector zouden door deze onverwachte renovatiekosten, geen andere bouwprojecten van de universiteit in het gedrang komen.

De bibliotheek aan de Blandijnberg is een van de belangrijkste interbellumgebouwen van ons land. De architect, Henry Van de Velde, lag met Victor Horta aan de basis van de art nouveau in België.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud