Pascale Platel wint 1000 Wattprijs voor "Ola Pola Potloodgat"

Pascale Platel heeft zaterdag in Utrecht (Nederland) de 1000 Wattprijs voor het beste jeugdtheaterstuk in Nederland en België gewonnen. Platel sleepte voor "Ola Pola Potloodgat" (gezelschap Bronks) een geldbedrag van 25.000 euro in de wacht.

De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens het Tweetakt Festival in Utrecht. De 1000 Wattprijs wordt gefinancierd door de Nederlandse en Vlaamse regering in het kader van de Nederlands-Vlaamse samenwerking.

De jury koos "voor een surreële vormgeving; voor de eenvoud; voor de uitnodigende interactie met het publiek, jong en oud; voor de warme koestermomenten; voor de frisse wind; voor de humor in een ogenschijnlijk maar allerminst vrijblijvend geheel", aldus het verslag van de jury.

De 1000 Wattprijs werd voor de tweede keer uitgereikt. Pascale Plattel ontving de prijs uit de handen van Hans van de Boom, de artistiek leider van Stella Den Haag, die vorig jaar de eerste prijs in ontvangst nam.

De andere genomineerden voor de prijs waren "Bremen is niet ver" (HETPALEIS), "Zeven" (Bronks, Inne Goris) en "Maanvirus" (Artemis).

Tijdens de prijsuitreiking werd ook de winnaar van het predikaat 1000 Watt-Lichtpunt, een eervolle vermelding voor een beginnend gezelschap of maker op het gebied van de podiumkunsten voor kinderen of jongeren, in het zonnetje gezet. Sanne Vogel ontving de prijs voor haar voorstelling "Feestbeest".

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud