Podiumkunsten hebben nieuwe CAO

(belga) - De Vlaamse Directies voor Podiumkunsten (VDP) en de vakbonden ACOD en ACV hebben een nieuwe CAO afgesloten voor de podiumkunsten. Over de CAO is een jaar lang intensief onderhandeld. De nieuwe CAO voorziet nieuwe inspanningen voor freelance medewerkers en nieuwe functiebeschrijvingen, zo meldden de partijen.

Vanaf 1 januari wordt het loon voor arbeidsovereenkomsten die minder dan vier maanden belopen, verhoogd met twee procent. De vergoeding van de overuren op dagbasis wordt verhoogd vanaf 1 juli. Voorts komt er een website waarop artiesten en andere medewerkers hun beschikbare data kunnen noteren en werkgevers deze kunnen consulteren. Uiterlijk op 30 juni 2004 moet er een akkoord zijn over de invoering van een aanvullend pensioen voor artiesten.

De vakbonden, VDP en de administratie Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap hebben voorts nieuwe functiebeschrijvingen geïntroduceerd, waardoor de CAO volgens hen veel beter aansluit bij een hedendaags personeelsbeleid.

Voorts werd overeengekomen dat organisaties met minstens 20 werknemers minstens een keer per seizoen overlegvergaderingen moeten organiseren met hun personeel waarop naast financiële informatie ook informatie over de evolutie van de tewerkstelling wordt uitgewisseld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud