Project "Open kerken" in Brugge groot succes

(belga) - Het project "Open Kerken Brugge 2002" is een groot succes geworden. Dit zegt Peter Rossel, persschef van het bisdom Brugge. In vijf maanden tijd bezochten ruim 89.000 personen buiten de vieringen de vijf als monument beschermde kerken in de Brugse binnenstad. Die waren naar aanleiding van het project "Open Kerken" vijf uur per dag geopend voor de bezoekers.

Volgens Peter Rossel bewijst het project de toeristische aantrekkingskracht van de Sint-Jakobskerk, de Magdalenakerk, de Sint-Walburgakerk, de Sint-Annakerk en de Sint-Gilliskerk. Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap Brugge schakelde voor het toezicht een 25-tal langdurig werklozen in. De stad Brugge droeg de financiering van het project door de verhoging van de gemeentelijke toelagen aan de kerkfabrieken.

De kerkfabrieken, het bisdom Brugge en het stadsbestuur vinden dat de betrokken kerken ook in de toekomst meer toegankelijk moeten zijn. Schepen Boudewijn Laloo kondigde inmiddels aan dat hij stadstoelagen voorziet om de vijf kerken ook in 2003 opnieuw open te stellen. Het project, dat dit jaar liep van 9 maart tot en met 13 oktober, duurt volgend jaar van 1 april tot en met 30 september.

De verantwoordelijken van de parochies en het bisdom zullen nieuwe toeristische onthaalbrochures voor de betrokken kerken maken. Voor de toezichters in de kerken wordt een opleiding voorzien over de religieuze en cultuur-historische betekenis van de kerken en hun interieur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud